googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Σχεδόν αδιάκοπες» αμερικανικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

"Επιτέλους η Δύση και η κυρίως η Αμερική "ξύπνησε" και φαίνεται ότι αντιμετωπίζει με την πρέπουσα σοβαρότητα τον Ισλαμικό κίνδυνο. Η αντίδραση αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί καθώς η επιτυχία της συντριβής των Ισλαμιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής βίας".

Στόχοι των βομβαρδισμών στη Συρία είναι θέσεις και οχήματα του ΙΚ, αποθήκες, κέντρα επιμελητείας και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, προκειμένου να διακοπεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου που αποτελεί κύρια πηγή εσόδων των τζιχαντιστών. Με βάση εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, οι «μαύρες» εξαγωγές πετρελαίου του ΙΚ από Συρία και Ιράκ αποφέρουν στην οργάνωση έσοδα μεταξύ 1 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων ανά ημέρα.
«Σχεδόν αδιάκοπες» αεροπορικές επιδρομές εναντίων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πραγματοποιούν τα αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.

Η επίμαχη δήλωσε ήλθε λίγες ώρες αφότου Βρετανία, Δανία και Βέλγιο αποφάσισαν να ενταχθούν στη συμμαχική αεροπορική αρμάδα κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ, κίνηση που θα επιτρέψει στην αμερικανική Αεροπορία να εστιάσει τη δύναμή της στη Συρία, όπου δεν επιχειρούν οι Ευρωπαίοι.

Η συμμετοχή της Βρετανίας, του Βελγίου και της Δανίας ενισχύει τις αεροπορικές συμμαχικές δυνάμεις με 19 αεροσκάφη. Στον διεθνή συνασπισμό συμμετέχει σε στρατιωτικό επίπεδο και η Ελλάδα, με την αποστολή πυρομαχικών στους κούρδους μαχητές που μάχονται κατά του ΙΚ στο βόρειο Ιράκ. 


Διαβάστε Περισσότερα: 
http://www.skai.gr/news/world/article/266396/shedon-adiakopes-amerikanikes-epidromes-kata-tou-islamikou-kratous-sti-suria/#ixzz3EWEOeNoY

Δεν υπάρχουν σχόλια: