googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Να γιατί δεν έχει νερό η Θεσσαλονίκη

Αποκάλυψη Liberal: Να γιατί δεν έχει νερό η Θεσσαλονίκη
Χρόνια τώρα η Θεσσαλονίκη ζει το μαρτύριο της σταγόνας, χρόνια τώρα οι διοικήσεις της εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης υπόσχονται στους κατοίκους της ότι οι επενδύσεις θα βάλουν τέλος στις απώλειες πόσιμου νερού, που το 2015 είχαν αγγίξει το 31%!
Κρίνοντας βέβαια από τα μπαράζ διακοπών στην υδροδότηση λόγω βλαβών που πέρυσι ήταν συχνότατες, λίγα πράγματα έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό του απαραχαιωμένου δικτύου.
Αναμενόμενο, αφού η εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ΕΥΑΘ που λειτουργεί και συντηρεί τα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης, και έχει το αποκλειστικό δικαίωμα παροχής αυτών των υπηρεσιών, διαθέτει όλες τις παθογένειες του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο και την ελέγχει κατά 74,2%.
Αυτές περιγράφονται αναλυτικά μέσα στο «στρατηγικό σχέδιο» των 343 σελίδων του υπερ-Ταμείου, που συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2018, έχει στα χέρια του το «Liberal», και το οποίο ακτινογραφεί την παρούσα κατάσταση της ΕΥΑΘ.
Κάνει λοιπόν λόγο το κείμενο για μια εταιρεία με υψηλές απώλειες στο δίκτυο ύδρευσης, αύξηση του κόστους συντήρησης, χαμηλά επίπεδα επενδύσεων, υψηλές απαιτήσεις έναντι τρίτων, και ανάγκη εύρεσης νέων πηγών εσόδων προκειμένου να φέρει σε πέρας το φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου της (2017-2023), ύψους 166 εκατ ευρώ.
Τμήμα του θα δαπανηθεί για την ανακατασκευή του πεπαπαλαιωμένου κεντρικού αγωγού της Αρραβησού, κατασκευής τη δεκαετία του 1970, που μεταφέρει 80.000 κυβικά νερού την ημέρα, και ο οποίος μετά από σοβαρή διαρροή, άφησε δίχως ύδρευση πάνω από το 30% της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/197724/oikonomia/2018/apokalupsi-Liberal-na-giati-den-echei-nero-i-thessaloniki-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: