googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Σε δύσκολη θέση το Μαξίμου από το φαινόμενο «Σαββίδης»

Σε δύσκολη θέση το Μαξίμου από το φαινόμενο «Σαββίδης»

Μία νέα κρίση, προαναγγελθείσα κατά πολλούς, έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με τα όσα πρωτοφανή έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία δύο 24ωρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι απίστευτες εικόνες από το γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο με …όπλο, έχουν προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, αλλά και στο πολιτικό πεδίο.
Η κυβέρνηση αποφάσισε, μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη
να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, που να παρέχει ασφάλεια έως το τέλος της σεζόν.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαμήνυσε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.
Ωστόσο το θέμα είναι πιο περίπλοκο πολιτικά και η κυβέρνηση φαίνεται να
έρχεται αντιμέτωπη με επιλογές, πράξεις, κινήσεις και δηλώσεις της κατά το παρελθόν, που δημιούργησαν βασίμως την εντύπωση ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο εκλεκτός της επιχειρηματίας, τον οποίο ευνοεί σε όλες του τις κινήσεις.
Εάν δεν υπήρχε αυτό το πλέγμα σχέσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και Σαββίδη, το έργο του Μαξίμου ίσως να ήταν εύκολο, υπό την έννοια ότι η επίδειξη αυστηρότητας απέναντι στον παραδοσιακά διεφθαρμένο και προβληματικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα ήταν μία στάση, την οποία θα επικροτούσαν σχεδόν όλοι.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.protothema.gr/politics/article/769392/se-duskoli-thesi-to-maximou-apo-to-fainomeno-savvidis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: