googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

O ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κυβέρνηση τον Αύγουστο


Του Ανδρέα Ζαμπούκα
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν υπήρξε ποτέ κίνημα. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών να αποκτήσουν μεγαλύτερο χώρο στο πολιτικό σύστημα και στη συνέχεια, να καταλάβουν την εξουσία. Θυμίζει κάπως "εγκληματική οργάνωση" με συντεταγμένο κύκλωμα δράσης αλλά ταυτόχρονα, νομιμοποιείται από την ανάγκη του σοφού "λαού" να εκδικηθεί τα παλιά αφεντικά του.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο πυρήνας της πολιτικής ύπαρξης του κόμματος είναι καθαρά "αυτοεξυπηρετικός" ως προς τη λειτουργία και τις αντικειμενικές κατευθύνσεις. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να προσανατολιστεί ποτέ στην εξυπηρέτηση των εθνικών η κοινωνικών συμφερόντων. Θα συνεχίσει να υπάρχει, μόνο δια μέσου της επιβίωσης και μόλις έρθει η ώρα του αδιεξόδου, θα εγκαταλείψει την εξουσία. Αφού πρώτα, απλώσει πίσω του καμένη γη και "ακάλυπτες επιταγές"...
Πριν ακόμα φτάσουμε στον Αύγουστο της εξόδου από το μνημόνιο, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε μεγάλες προκλήσεις που δύσκολα θα τις αποδεχτεί. Οι δανειστές ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις ώστε να μην χρειάζεται προσφυγή στην ψήφο των εθνικών κοινοβουλίων για να διατηρήσουν την αυξημένη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα, να μπορούν να διασφαλίσουν την χρηματοδοτική κανονικότητα της Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.liberal.gr/arthro/195015/apopsi/a-zampoukas/O-syriza-den-tha-einai-kubernisi-ton-augousto.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: