googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Το έγκλημα με το εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο!!!



Είναι που λες ο Θεοχαράκης στο Βόλο και από το 1980 λειτουργεί μονάδα συναρμολόγησης των ιαπωνικών αυτοκινήτων Nissan. Η μονάδα πηγαίνει τόσο καλά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές, που η μητρική εταιρεία φέρνει εκπαιδευόμενους από αντίστοιχα εργοστάσια άλλων χωρών για να πάρουν τεχνογνωσία από εκεί. Όταν η Nissan αποφασίζει να βάλει "πόδι"στην Ευρώπη το 1986, μια κίνηση γιγάντιας σημασίας, εκφράζει την πρόθεση στο Θεοχαράκη να κάνει το βασικό της εργοστάσιο στο Βόλο σε συνεταιρισμό μαζί του. (!!!) Μία κίνηση αλλά και επένδυση τεράστια.
Κατά την επίσκεψη ομάδας Ιαπώνων στο Βόλο με έκπληξη και λύπη διαπιστώνουν ότι η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση όχι απλώς είναι αδιάφορη αλλά δε θέλει την επένδυση. Μάλιστα ο τότε δήμαρχος Βόλου τελείως επιδεικτικά απέχει από τη συνάντηση με τους "κακούς καπιταλιστές". Την επένδυση την "κλέβει" τελικά η κακιά νεοφιλελεύθερη Μάγκι Θάτσερ που επισκέφθηκε γι αυτό το λόγο το Βόλο. Το εργοστάσιο της Nissan βρίσκεται έως σήμερα στο Σάδερλαντ της Αγγλίας.
Από τότε κανένας σοβαρός επενδυτής δεν αποτόλμησε τέτοιας έκτασης εγχείρημα στην κομμουνιστική μας χώρα που "ευημερούν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί" διότι προτιμήσαμε το δανεισμό και όχι τη σοβαρότητα και την παραγωγή.
Και οι συγγενείς αποβιωσάντων συνδικαλιστών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ δηλαδή του αφρού της ιερής νομενκλατούρας του κόμματος, βρίσκανε σε τάπερ παστωμένο χρήμα, δανεικό από τις διεθνείς καπιταλιστικές αγορές. Σοσιαλιστιλίκια.
Σ' αυτή τη χώρα έχουν διαπραχθεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ όσον αφορά τις δυνατότητες και τις προοπτικές της να γίνει πλούσια και ευημερούσα. Όλα περνάνε από τη δημοσιολαγνεία, το "πέρα βρέχει" και την αριστερή αντιεπιχειρηματική νοοτροπία κυβερνήσεων αλλά και ψηφοφόρων.
Χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος και νοοτροπίας. Με απόλυτη αίσθηση επείγοντος.
Κάποιοι κατάλαβαν. Ιδίως τα τελευταία δύσκολα χρόνια που ζήσαμε.
Κάποιοι όχι.
Ανελέητο φατούρο στ' αυτιά στους δεύτερους φίλοι, σύντροφοι και θαμώνες.
Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: