googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

All I want for Christmas… is Arleigh Burke

Καθώς μεγάλος αριθμός αναγνωστών μας έχει ρωτήσει, και λογικά, αισθανόμαστε πως πρέπει να δώσουμε απαντήσεις. Μεταφέρουμε αυτούσιο το σχόλιο του έγκυρου defence-point.gr για το συγεκριμένο θέμα, που δημοσιεύτηκε εδώ
” Ο αρχηγός του Ναυτικού δήλωσε άγνοια για πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών για παραχώρηση δύο Arleigh Burke στο Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς όμως να αποκλείσει να έχουν γίνει συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Ωστόσο, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξακολουθεί να γνωρίζει πως δεν υπάρχουν πλοία του τύπου προς αποδέσμευση, προς το παρόν.
Παρότι η ένταξη των μονάδων αυτών στον στόλο δεν θα ήταν απλή υπόθεση για πολλούς λόγους, χαρακτήρισε τα πλοία ως τα κατάλληλα για να επιχειρεί κανείς στο περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ με την απόσυρση των μη αναβαθμισμένων φρεγατών κλάσης “S”, θα κατάφερνε το Ναυτικό να αξιοποιήσει τις πλατφόρμες επιχειρησιακά, “επιλύοντας μεγάλα αμυντικά προβλήματα”.”
Τώρα, σε ότι αφορά την είδηση που μεταδώσαμε πριν αρκετές μέρες, ποτέ δεν γράψαμε ότι η πληροφορία προέρχεται από το Πολεμικό Ναυτικό. Σεβόμαστε ιδιαιτέρως το δύσκολο έργο του ΑΓΕΝ, και των επιτελών του ΠΝ. Η πληροφορία όμως που δημοσιεύσαμε σαφώς και δεν προέρχεται από το ΠΝ, ή το προσωπικό του. Η εγκυρότητά της είναι αδιαμφισβήτητη, και καλά θα έκαναν κάποιοι να πρόσεχαν ιδιαιτέρως πριν τρέξουν να μας συγκρίνουν με τα “μούτρα” τους.
Αν είχαμε αντίθετες πληροφορίες, ακόμη και σήμερα, πρώτοι θα ερχόμασταν να διαψεύσουμε την δική μας είδηση. Αντιλαμβανόμαστε πως για κάποιους όλα αυτά είναι “ψιλά” γράμματα, αλλά η ΠΤΗΣΗ δεν παίζει με την υπόληψή της. Συνεπώς, ασχέτως των δηλώσεων του ΑΓΕΝ, εμείς εξακολουθούμε να διατηρούμε την είδηση και να πιστεύουμε στην εγκυρότητά της.
Αντιλαμβανόμαστε πως μέσα στον καθημερινό ορυμαγδό fake news και επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, πολύ μπορεί να αισθάνθηκαν πως η ΠΤΗΣΗ είπε ψέμματα ή έστω, από απροσεξία κάναμε ανάρτηση μιας λανθασμένης είδησης. Όχι, μεταφέραμε πληροφορία από αξιόπιστες πηγές, και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι. Το τι θα γίνει τελικά δεν το ξέρουρε, καθώς πρέπει να διανύσουμε μεγάλη απόσταση μέχρι να τα υποδεχτούμε στο Ναύσταθμο (Σούδας).
All we want for Christmas, are Arleigh Buuuuuuuuuurke..

Δεν υπάρχουν σχόλια: