googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Επιτέλους! Φράχτες, κάμερες, περιπολίες κι ελικόπτερα στον Έβρο!

Στα σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό με κατ' αρχην έλεγχο του Έβρου αλλά και στα όσα συζητήθηκαν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση στο Λονδίνο αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Θα εκπονήσουμε σχέδιο για τον Έβρο. Ο στόχος είναι κατ αρχήν να ελεγχθεί ο Έβρος γιατί τα χερσαία σύνορα είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν από τα θαλάσσια. Τι χρειάζεται γι αυτό; Χρειάζεται περισσότερος στρατός και αστυνομία στα σύνορα, χρειάζονται καλύτερα μέσα επιτήρησης - ήδη έχουν υποβληθεί προτάσεις για αγορά εξοπλισμού - χρειάζονται και άλλα αποτρέπτικα μέσα όπως φράχτες, μέσα περιπολίας, ελικόπτερα, πλωτά μεσα, χρειάζονται και κλειστοί χώρο όπου θα μεταφέρονται όσοι έχουν μπει παράνομα στη χώρα».
«Δεν μπορεί να σηκώνει άλλο βάρος η Ελλάδα στο μεταναστευτικό» συμπλήρωσε ο υπ. Άμυνας προσθέτοντας ότι στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν η ελληνική πλευρά του επισήμανε ότι δεν υπήρξε εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με την Τουρκία να επιμένει «για τον παρά από την Ευρώπη».
Διαβάστε περισσότερα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: