googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Με το James Webb πλησιάζουμε το Big Bang

 




Με το James Webb βλέπουμε εικόνες από μακρινούς γαλαξίες σε απόσταση 4,5 δισ. χρόνων, στην ουσία βλέπουμε ένα άλμπουμ από παλιές φωτογραφίες. Έχουμε φτάσει σε μεγαλύτερες αποστάσεις έως τα 13,6 δισ. χρόνια. Το James Webb όμως τραβά φωτογραφίες μοναδικής ευκρίνειας. Πλέον είναι σαφές πως με τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται πάμε να πλησιάσουμε το Big Bang, να δούμε όλες τις εικόνες από το αρχέγονο, πρώιμο σήμα της δημιουργίας του κόσμου όπως το ξέρουμε.
Το θέμα με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb έχει αρκετές παραμέτρους που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτα απ‘ όλα είναι το πιο εξελιγμένο διαστημικό τηλεσκόπιο που υπάρχει. Διαθέτει όλη την τελευταία τεχνολογία και έχει ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο. Αυτό είναι πως βρίσκεται πολύ μακριά από τη γη, συγκριτικά με τα τηλεσκόπια που διαθέταμε μέχρι σήμερα.
To τηλεσκόπιο Hubble που λειτουργεί εδώ και 32 χρόνια, στέλνει επίσης μοναδικές εικόνες για τους επιστήμονες και έχει αποδειχθεί το πιο παραγωγικό τηλεσκόπιο. Και αυτό γιατί στέλνει πίσω στη γη πολλά επιστημονικά δεδομένα, τα οποία έχουν αποτελούν τη βάση πολλών μελετών.

Διαβάστε περισσότερα: 

https://www.liberal.gr/news/me-to-james-webb-plisiazoume-to-big-bang/461264

Δεν υπάρχουν σχόλια: