googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Έγκλημα διαρκείας με τα λύματα της Κεφάλου....

Προσοχή αυτό που βλέπετε δεν είναι ποτάμι με τρεχούμενο νερό. Είναι ο ποταμός λυμάτων της Κεφάλου.

κείμενο και φωτό Κ. Κωστογλάκης
Είναι πλέον να αναρωτιέσαι αν αξίζει να προσπαθείς να χαρείς την άγρια ομορφιά της Κωακής φύσης όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα σε μία από τις αγαπημένες μου περιοχές που είναι η Κέφαλος.

Έτσι και στη περίπτωση αυτή, σε μία πανέμορφη παραλία βόρεια της Κεφάλου, ανακαλύψαμε που καταλήγουν όλα ή αν όχι όλα - τα περισσότερα απόβλητα της. Λύματα όλων των ειδών και κυρίως επικίνδυνης φύσεως χημικά απόβλητα να ρέουν ασταμάτητα σε μία απόσταση 3 περίπου χιλιομέτρων καταλήγοντας στη θάλασσα. Η δυσωδία έντονη σε μία περιοχή κατά τ' άλλα προστατευόμενη.

Το πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων στην Κέφαλο, λίγο πολύ γνωστό αλλά ότι δικαιολογία μπορεί να ξεφουρνίσει κανείς δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει αυτό το χάλι. Σίγουρα δυστυχώς η περιοχή θα επιβαρυνθεί περισσότερο γνωρίζοντας την απραξία των εκάστοτε αρχών που όσο καλή θέληση να έχουν, απλώς δεν έχουν δώσει λύση, συμβάλλοντας στον βιασμό της φύσης μέσω της ρύπανσης των χερσαίων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων ανά σειρά ετών. 

Από την πλευρά μας, θα καταγγελθεί το γεγονός στις αρμόδιες αρχές ευελπιστώντας στην άμεση κινητοποίηση για το θέμα αυτό και ελπίζουμε όποια δημοτική αρχή αναλάβει τον ενιαίο δήμο, να αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά με την πρέπουσα αγάπη για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: