googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ιστορίες Αρχαιολογικής τρέλας: Έφτιαξαν πάρκινγκ σε επαφή με το κάστρο.

Η αρχαιολογική υπηρεσία φημίζεται για την αντικοινωνική συμπεριφορά , τις προκλητικές και επιλεκτικές αποφάσεις των στελεχών της και την προνομιακή σχέση τους με την δημοτική αρχή. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Αφού με τις αρχικές απαιτήσεις τους οδήγησαν τον μελετητή του έργου σε καταστροφικές επιλογές, τώρα επέτρεψαν στη δημοτική αρχή να δημιουργήσει χώρο στάθμευσης σε επαφή με το κάστρο. Στη φωτό βλέπετε ότι ο χώρος φύτευσης τσιμεντώθηκε τα διαχωριστικά αφαιρέθηκαν και ο χώρος είναι μόνιμα κατειλημμένος από αυτοκίνητα.
Θυμίζουμε ότι δική τους απαίτηση ήταν οι τοποθετημένοι με άμμο και όχι τσιμέντο κυβόλιθοι και η δημιουργία χώρου φύτευσης με χαμηλή βλάστηση. Τα καταστροφικά αποτελέσματα των απαιτήσεων τους τα ζήσαμε όλοι. Την απολογία τους και την απόδοση ευθυνών την αναζητούμε.
Αυτή όμως η επιλεκτική στήριξη των επιλογών Κυρίτση, ξεπερνάει τα όρια του αποδεκτού. Οι ιθύνοντες της αρχαιολογίας παίζουν πολιτικά παιχνίδια και παρεμβαίνουν ωμά στα τοπικά δρώμενα, κάτι που δεν είναι επιτρεπτό από το θεσμικό τους ρόλο.

Από καστρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: