googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Πρόταση για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάπτυξης μαθητικού τουρισμού.


Η ανάγκη για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου είναι διαπιστωμένη από όλους τους τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς. Η Κως διαθέτει πλήθος μορφολογικών στοιχείων που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Η ηφαιστειακή - γεωθερμική δραστηριότητα  αποτελεί στοιχείο ξεχωριστό που μπορεί να αξιοποιηθεί  εκπαιδευτικά
Οι δύο υγρότοποι του νησιού μας μπορούν να αποτελέσουν βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Παράλληλα το Ασκληπιείο και η Ιπποκρατική ιστορική παράδοση είναι ένα ακόμα μοναδικό εκπαιδευτικό εργαλείο, ικανό να δώσει ώθηση στο σχεδιασμό που προτείνουμε.

Από Γυαλί
Επίσης η πληθώρα των αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο της πόλης, τα στοιχεία της Ιταλικής αρχιτεκτονικής, οι δυνατότητες διασκέδασης και διαμονής μέσα στον στενό αστικό ιστό, μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά πλεονεκτήματα αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά.
Ας μη ξεχνάμε ότι ο μαθητικός τουρισμός, με την εκπαιδευτική του διάσταση αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια. Η προσέλκυση ενός σημαντικού τμήματος στο νησί μας πέρα από τα προφανή οφέλη προωθεί την επιθυμητή από όλους διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: