googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Γεωθερμία, αντιστεκόμαστε στη παραπληροφόρηση διεκδικούμε την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου!!! Στα όρια του γελοίου τα επιχειρήματα όσων αντιτίθενται στη Γεωθερμία.

Στα όρια του γελοίου κινούνται τα επιχειρήματα όσων αντιτίθενται στη κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού με εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου. Εμείς απλά παραθέτουμε τις εκπομπές βλαβερών αερίων ανά μονάδα παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και κλείνουμε τα στόματα  των δήθεν οικολογούντων διασπορέων ασύστολων ψευδών τους οποίους πλέον θα αποκαλούμε "εραστές του μαζούτ" και υποστηριχτές των συμφερόντων των πετρελαϊκών πολυεθνικών.
Από Γεωθερμία

Διαβάστε την ανακοίνωση της επιτροπής πρωτοβουλίας.

“ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ”
Η Δευτέρα του Πάσχα βρήκε το νησί της Νισύρου σε μεγάλη αναταραχή, όχι μόνο από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά των εορτών, αλλά και από τον έντονο αντίκτυπο της αιφνίδιας και προκλητικής απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία ανατίθεται στην ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει μονάδα Γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας στη Νίσυρο, έως το τέλος του 2014! Κανείς όμως δεν ρώτησε τους κατοίκους της Νισύρου.
Η αντίδραση της δημοτικής αρχής υπήρξε άμεση και για το λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα του Πάσχα, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων-συλλόγων, των απόδημων Νισυρίων, καθώς και πλήθος απλών πολιτών.
Κατά τη συνεδρίαση-συζήτηση, υπήρξε απόλυτη σύμπνοια απόψεων προς την ίδια κατεύθυνση: «Δε θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα εργοστάσιο γεωθερμίας στο Δήμο Νισύρου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: