googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους εθελοντές του ΣΕΟ και της ΕΟΔ για τον σημερινό καθαρισμό των αρχαιολογικών μας χώρων... Αίσχος για την Αρχαιολογική Υπηρεσία!!!



Σίγουρα δεν είναι δουλειά μιας μέρας ο συνολικός καθαρισμός των Αρχαιολογικών χώρων αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μέτρησε μόνο η προσπάθεια μα και το αποτέλεσμα...
Καθώς η διαφορά ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή (άνοιξαν διαδρόμους που είχαν κατακλυστεί από τα χόρτα, απομάκρυναν ξύλα σκουπίδια, χώματα κλπ από τις αρχαιότητες).
Ο λόγος για την εθελοντική πρωτοβουλία των παιδιών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που συνεπικουρούμενη από μέλη της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης (με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό) και τους συναδέλφους Γ.Πασσανικολάκη και Π. Πάτση έκαναν σημαντική δουλειά στον τομέα του καθαρισμού των Αρχαιολογικών χώρων που δυστυχώς όπως συμβαίνει κάθε χρόνο είναι σε "μαύρο χάλι" όταν έρχονται οι τουρίστες (οι οποίοι δεν ήταν λίγοι και σήμερα την ώρα του καθαρισμού).
Ιστορίες Αρχαιολογικής Τρέλας.
Είναι απορίας άξιο πως μια υπηρεσία που εισπράττει πολλά χρήματα από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων, επιδεικνύει τέτοια αδιαφορία για τη κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων. Είναι αδιανόητο οι αυτονόητες υποχρεώσεις των αρχαιολόγων να μεταφέρονται στη τοπική κοινωνία. Εφόσον είναι αποδεδειγμένα απολύτως ανίκανοι να διαχειρισθούν τους χώρους αυτούς ας περάσει η διαχείριση μαζί με τις εισπράξεις των εισιτηρίων στον Δήμο Κω. Άλλη λύση ρεαλιστική δεν φαίνεται να υπάρχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: