googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Γεωθερμία, αντιστεκόμαστε στη παραπληροφόρηση διεκδικούμε την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου!!! Αλλού ζητούν επενδύσεις Γεωθερμίας, στη Νίσυρο συκοφαντούν τη πιο καθαρή μορφή ενέργειας.

Είναι καιρός να εκμεταλλευτούμε ένα ανεκτίμητο Εθνικό Πλούτο. Ένα δώρο της φύσης που μπορεί να αλλάξει ριζικά τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής.


Ένταξη της Φθιώτιδας στον γεωθερμικό χάρτη ζητά η Κ. Μπατζελή

Την επίσπευση της ένταξης των γεωθερμικών περιοχών του Νομού Φθιώτιδας στον Γεωθερμικό Χάρτη της χώρας ζήτησε με επιστολή της από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή.
Από Γεωθερμία

Στην επιστολή της η πρώην Υπουργός επισημαίνει ότι η ανάπτυξη της γεωθερμίας στην περιοχή αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα όλων των τοπικών φορέων, τονίζοντας παράλληλα ότι η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του νομού σε επίπεδο γεωθερμίας θα συμβάλλει στην ενίσχυση του θεραπευτικού και γενικότερα του τουρισμού, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη διασφάλιση ποιοτικών γεωργικών και διατροφικών προϊόντων.
Η επιστολή της Κ. Μπατζελή.
Θέμα: Εκμετάλλευση της γεωθερμίας στο Νομό Φθιώτιδας
Η γεωθερμία αποτελώντας Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας μπορεί να αποτελέσει ελκυστική επιλογή τόσο για ηλεκτροπαραγωγή όσο και για άλλες εφαρμογές, όπως τα θερμά λουτρά.
Τα πλεονεκτήματα επενδύσεων στη Γεωθερμία για τη χώρα μας είναι :
ο πλούτος των γεωθερμικών πηγών
η αναδυόμενη αγορά
η υψηλή τιμή αγοράς της παραγόμενης ενέργειας και
η δυνατότητα για ποικίλες εφαρμογές σε συνέργεια με άλλες

Δεν υπάρχουν σχόλια: