googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Έργο ζωής για το "τρίγωνο" από την ΔΕΥΑΚ. Πολύ κοντά στην παροχή πόσιμου νερού

Απόλυτη προτεραιότητα έχει δοθεί από την ΔΕΥΑΚ στην εξασφάλιση επαρκούς και καλής ποιότητας νερού στη περιοχή του πρώην δήμου Ηρακλειδών. Στην   περιοχή περιλαμβάνονται οι πρώην κοινότητες Αντιμάχειας, Καρδάμενας και Κεφάλου που έχουν ταλαιπωρηθεί εδώ και δεκαετίες από την παροχή νερού κακής ποιότητας σε ανεπαρκή ποσότητα. Για σειρά ετών οι τοπικές αρχές, είχαν επιδείξει  πλήρη ανικανότητα, να αντιμετωπίσουν σοβαρά το ζήτημα.
Ευτυχώς τώρα πλέον η ενιαία (επιτέλους) δημοτική αρχή της Κω αντιμετωπίζει το ζήτημα με τη σοβαρότητα που του αρμόζει και φαίνεται ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Κω.


"Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα ενίσχυσης του δικτύου υδροδότησης των Δημοτικών Κοινοτήτων Αντιμάχειας, Καρδάμαινας και Κεφάλου, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε ποσότητα και ποιότητα μέσα στα πλαίσια των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης των δύο Δεξαμενών υδροδότησης συνολικού όγκου 600 κυβικών μέτρων στις περιοχές Μαστιχαρίου και Κεφάλου που πρόσφατα θεμελιώθηκαν και διευθετούνται οι οικίσκοι εγκατάστασης των ηλεκτρικών πινάκων και των αντλιοστασίων μεταφοράς νερού μέσω του νέου δικτύου υδροδότησης που έχει ήδη κατασκευαστεί.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ και τα τεχνικά συνεργεία της, ώστε αμέσως μετά την έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής της ηλεκτροδότησης των νέων γεωτρήσεων και των δεξαμενών του δικτύου από τον κύριο Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες των συνδέσεων των νέων δεξαμενών και των γεωτρήσεων με τα δίκτυα υδροδότησης των οικιών και των επιχειρήσεων.
Ειδική μέριμνα θα αποτελέσουν οι εργασίες καθαρισμού των σωληνώσεων των δικτύων και οι αλλαγές που απαιτούνται εξ αιτίας των υψομετρικών διαφορών που επέρχονται από τα νέα κεντρικά δίκτυα και τις νέες δεξαμενές.
Τελικά η ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης φάσης των παρεμβάσεων όπως προϋπολογίστηκε από τις Διευθύνσεις των Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ δεν απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα και πλησιάζει σε κόστος μετά την ολοκλήρωση των έργων στο ποσό των 1 εκατομμυρίου 100 χιλιάδων ευρώ τα οποία διατίθενται από τη ΔΕΥΑΚ και το Δήμο της Κω.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Λευτέρης Διακογιώργης ο οποίος είναι επιφορτισμένος για την παρακολούθηση των εργασιών εγκατάστασης των δεξαμενών φανερά ικανοποιημένος επανέλαβε την πρόθεση της υπηρεσίας να υδροδοτηθούν με καθαρό νερό οι περιοχές του Τριγώνου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: