googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Χρόνια σου πολλά πρόεδρε, μακάρι να ήσουν νεώτερος και να αναλάμβανες την ανασυγκρότηση της χώρας.


Γεννημένος στις 18 Οκτωβρίου 1918, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ένας από τους μακροβιότερους Έλληνες πολιτικούς.

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κλείνει τα... 95. Το να ευχηθείς λοιπόν "χρόνια πολλά" στο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είναι πλεονασμός διότι το έχει ήδη καταφέρει. Να του ευχηθούμε λοιπόν να είναι καλά και να τα 'χει 400 όπως τώρα. Ο καθένας φυσικά κάνει την πολιτική αποτίμηση του ανδρός υπό το ιδεολογικό ή κομματικό του πρίσμα. Ένα πράγμα οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε όλοι: ότι ανήκει σε εκείνη τη γενιά πολιτικών που δεν έφτασαν στις θέσεις που έφτασαν κολλώντας αφίσες σε αμφιθέατρα και κερνώντας σφηνάκια σε φοιτητικά πάρτι  Πέρασαν εμφυλίους, φυλακές και χούντες. Μάθανε από πρώτο χέρι τι εστί βερίκοκο  Για αυτό θα ήταν σοφό όταν μιλάνε, ειδικά σήμερα που είναι εκτός παιχνιδιού να ακούμε τουλάχιστον τι λένε. Ίσως να ξέρουν κάτι παραπάνω από όσους γίνανε αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης με μοναδικό παράσημο σχολικές καταλήψεις με αίτημα να επιτραπούν οι κοπάνες.
Διαβάστε τις ευχές της Άνγκελα Μέρκελ
«Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,
Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,
Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.
Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματος σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.
Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Angela Merkel».

Δεν υπάρχουν σχόλια: