googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: Τα κύματα μεταναστών αποσταθεροποιούν τη Νότια Ευρώπη, αλλά αποτελούν και απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη.

Χριστίνα Σιδέρη
Επτά σημεία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος παρουσίασε ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ομολόγους του στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής. Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι το κλίμα για το μείζον αυτό θέμα αλλάζει και ως απόδειξη ανέφερε τη δημιουργία της Mediterranean Task Force, η οποία ήδη συνεδρίασε και αποφάσισε να ζητήσει την εφαρμογή του ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών.
Στην συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός ανέπτυξε στα επτά σημεία. Όπως είπε, ανέφερε στους ομολόγους του ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τις χώρες του Νότου, αλλά όλες τις χώρες της ΕΕ, αφού η πλειονότητα των μεταναστών προσπαθούν να περάσουν σε χώρες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης. «Συνεπώς εμείς φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης. Η ευθύνη πρέπει να είναι κοινή και να υπάρξει επιμερισμός τους κόστους» σημείωσε.
Δεύτερο σημείο ήταν ότι τα κύματα μεταναστών αποσταθεροποιούν τη Νότια Ευρώπη, αλλά αποτελούν και απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη. Η περιφέρεια εξάγει αποσταθεροποίηση σε όλη την Ευρώπη, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Διαβάστε Περισσότερα: https://docs.google.com/document/d/1NGbf6VkLfQ_Zq27HSxoo1sKCdDkvW5bb2T6VWTlofDM/edit#heading=h.8umzou29q6gh

Δεν υπάρχουν σχόλια: