googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σαφής υπεροχή Ν.Δ. στις περιφέρειες

Με εξαίρεση την Αττική, όπου η Ρένα Δούρου προηγείται, στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισαν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Μάλιστα, οι υποψήφιοι του κόμματος κατέγραψαν αρκετά μειωμένα ποσοστά σε σχέση με αυτά των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2012. Αντιθέτως, άνετη ήταν η επικράτηση των κυβερνητικών υποψηφίων.
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Κώστας Μπακογιάννης, που κατήλθε ως ανεξάρτητος και τον στήριξε η Ν.Δ., απέσπασε το 42,41% των ψήφων. Την επόμενη Κυριακή θα έχει αντίπαλο τον Ευάγγελο Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) με 18,79%, ενώ περίπου 14,64% εξασφάλισε ο «αντάρτης» της Ν.Δ. Αθ. Γιαννόπουλος.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο πήραν ο Γιώργος Παυλίδης που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ. και ο Αριστείδης Γιαννακίδης που κατέβηκε ανεξάρτητος (34,13% και 27,32% αντίστοιχα). Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μορφίδης απέσπασε το 11,29% των ψήφων. Αντίστοιχη εικόνα και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου ο συνδυασμός «Εμείς για το Αιγαίο» με επικεφαλής τη Χριστιάνα Καλογήρου (Ν.Δ.) αναδείχθηκε πρώτος (31,47%), με τον ανεξάρτητο Αθανάσιο Γιακαλή να ακολουθεί (26,66%).


Διάβασε περισσότερα στο: Σαφής υπεροχή Ν.Δ. στις περιφέρειες | gazzetta.gr 

http://www.gazzetta.gr/plus/article/614490/safis-yperohi-nd-stis-perifereies

Δεν υπάρχουν σχόλια: