googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Το Ελ Ιέρο στις Κανάριες Νήσους είναι το πρώτο νησί παγκοσμίως που στηρίζεται πλέον αποκλειστικά στην αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια.

Μέχρι πρόσφατα το Ελ Ιέρο κάλυπτε τις ενεργειακές του ανάγκες από πετρέλαιο, το οποίο έφτανε εδώ με μία ιδιαίτερα χρονοβόρα και ακριβή διαδικασία.
Πλέον να πράγματα έχουν αλλάξει. Το Ελ Ιέρο αποτελεί για το 2014 την πρώτη νησιωτική περιοχή στον κόσμο που είναι ενεργειακά αυτάρκης. Από εκεί που ήταν απόλυτα εξαρτημένη στα ορυκτά καύσιμα, σήμερα τροφοδοτείται κατά 100% από τον συνδυασμό αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, αξιοποιώντας τις ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

«Πράσινα» νησιά υπάρχουν και αλλού. Αντίστοιχες είναι οι περιπτώσεις της νήσου Τοκελάου στον Ειρηνικό Ωκεανό καθώς και του δανέζικου νησιού Σάμσο. Ωστόσο η διαφορά έγκειται στο ότι το Ελ Ιέρο έκανε την ενεργειακή μετάβαση όντας εντελώς αποκομμένο από άλλες ενεργειακές πηγές.
Διαβάστε περισσότερα:  http://www.skai.gr/news/environment/article/270350/apo-nero-kai-anemo-to-fos-sto-el-iero/#ixzz3KRCn1z6X 

Δεν υπάρχουν σχόλια: