googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Νέο Νοσοκομείο, η μη ανέγερση του είναι θέμα έλλειψης πόρων και όχι χώρου.

Παρακολουθώ τις διαδοχικές δηλώσεις τοπικών και υπερτοπικών παραγόντων σχετικά με το νέο νοσοκομείο και πραγματικά αν δεν παρακολουθούσα από κοντά το θέμα χρόνια τώρα, θα είχα πειστεί ότι αυτό που μας λείπει είναι το οικόπεδο.
Είναι όμως έτσι αγαπητοί φίλοι; Σε ένα νησί που οι δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις αφθονούν, μπορούμε να μιλάμε για έλλειψη χώρου; Όχι βέβαια.
Όσοι το κάνουν έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό και την απόκρυψη των πραγματικών λόγων που δεν είναι παρά η έλλειψη χρημάτων.
Ο κ. Νικιτιάδης σε πρόσφατη συνέντευξη έβαλε τα πράγματα στην ορθή τους βάση. "Σε ότι αφορά το θέμα του νέου Νοσοκομείου (ενοχλημένος από το ξαφνικό ενδιαφέρον του κ. Κρεμαστινού για το θέμα, όταν κατά το παρελθόν έχοντας χρηματίσει ακόμη και Υπ. Υγείας είχε παραπέμψει το θέμα στις καλένδες) ο Γ. Νικητιάδης είχε ήδη μια πρώτη επαφή με τον φίλο του Υπ. Υγείας Μ. Βορίδη ο οποίος του απάντησε ευθέως ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται αυταπάτες στην τοπική κοινωνία". http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=409777
Όσο για τον κ. Κρεμαστινό η θέση του, σταθερά κόντρα στα συμφέροντα της Κω, είναι γνωστή. Έχει κάνει τα πάντα για να μην έχει η Κως Νοσοκομείο, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και είναι αυτός που απέτρεψε τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην Αντιμάχεια με το συνεργατικό μοντέλο Κοπάδη, προτιμώντας να παραμείνει κλειστό.
Η Κως πρώτιστα χρειάζεται στελέχωση και καλή λειτουργία των δομών που υπάρχουν, νοσοκομείο, ΚΥ  Αντιμάχειας, Αγροτικά Ιατρεία.
Όσο για το χώρο ανέγερσης νέου νοσοκομείου, αν ποτέ βρεθούν χρήματα, η λύση είναι αυτή που είχε προωθηθεί, πριν λίγα χρόνια,  από τον Αριστοτέλη Παυλίδη. Η έκταση ιδιοκτησίας ΒΑΚΟΥΦ, στα φανάρια του συνεταιρισμού σε συνδυασμό με το όμορο ακίνητο της βιοτεχνίας αναψυκτικών, που σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω περιορισμών των χρήσεων γης. Μετεγκατάσταση της βιοτεχνίας, με τη συναίνεση των ιδιοκτητών σε κατάλληλο χώρο του δημοσίου και νομοθετική ρύθμιση για την κατ' εξαίρεση δυνατότητα ανέγερσης νοσηλευτικού ιδρύματος. Έτσι θα έχουμε νοσοκομείο στη βέλτιστη δυνατή θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: