googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η Αριστερά δεν έχει Ιστορία, έχει ποινικό μητρώο



Όταν ταξίδεψα πρώτη φορά στη Γερμανία, αντίκρυσα στους δημόσιους χώρους μια εκδήλωση αστικού πολιτισμού πρωτοφανή για τα τότε ελληνικά δεδομένα. Κάποιος εξοπλισμένος με ένα στυλιάρι, στη άκρη του οποίου ήταν προσαρμοσμένη μια σιδερένια ακίδα, περιδιάβαινε πεζοδρόμια, πλατείες και πάρκα και συνέλεγε σ' ένα καλάθι τις ακαθαρσίες των σκύλων.
Όπως με πληροφόρησαν σχετικά Έλληνες μέτοικοι, οι άνθρωποι που επιτελούσαν τα καθήκοντα αυτά μισθοδοτούντο από τον τοπικό Δήμο και ήταν (τότε) όλοι Τούρκοι. Για Γερμανό δεν συζητάμε, αλλά και κανείς άλλος μετανάστης από τον Ευρωπαϊκό Νότο, όσο και εξαθλιωμένος, δεν δεχόταν να κάνει την δουλειά αυτή.
Οι Τούρκοι ωστόσο την δέχονταν και με χαρά, διότι τους παρείχε τη δυνατότητα να ζουν σε μια χώρα οι συνθήκες της οποίας ήταν κυριολεκτικά παραδεισένιες σε σύγκριση με την μεσαιωνική αθλιότητα της Ανατολίας απ' όπου ερχόντουσαν. Γιατί μετανάστες δεν είχαν πάει εύποροι Κωνσταντινουπολίτες ή ευκατάστατοι των Ιωνίων παραλίων.
Σε ένα κράτος με έμπρακτη έφεση για πρόοδο συνεπώς και αξιοκρατία, αυτή θα ήταν η μοναδική δουλειά που η κοινωνία θα επιφύλασσε στον Καρανίκα.
Όμως ο Καρανίκας είναι "σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού" στο σημερινό ελληνικό κράτος της Αριστεράς. Άγνωστο πόσα παίρνει αλλά αν πιστέψουμε τον ίδιο για το ύψος των αποδοχών του, ένας αστράτευτος αμαθής εισπράττει έξι φορές τις αποδοχές που δίνει σήμερα η αγορά σε έναν κάτοχο διδακτορικού. Ενώ χιλιάδες όμοιοι του ποιότητος λευκοσιδήρου κατέχουν από υπουργικές έως εξόχως σημαίνουσες θέσεις εξουσίας.
Ατό και μόνο το επιχείρημα αρκεί για να ακυρωθεί η πρόβλεψη ότι επίκεινται πρόωρες εκλογές, η οποία κυκλοφορεί τελευταίως μέσω μιας αναπτυσσόμενης "εκλογολογίας". Και η οποία μεταδίδοντας κλίμα ανολοκλήρωτου συναγερμού σμικραίνει τα πολιτικά καθήκοντα εκείνων των πολιτικών χώρων και στελεχών, οι οποίοι φέρονται ως όντως να εννοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απομακρυνθεί από την κυβερνητική εξουσία, αλλά κυρίως ότι η Αριστερά οφείλει να ξεριζωθεί από την "βαθιά", πραγματική εξουσία του Ελληνικού Κράτους.
Για να το πω απλά, επικαλούμενος τους Πρίγκηπες της Δυτικής Όχθης : Ό,τι αξίζει, πονάει, κι είναι δύσκολο.
Για να ανακτήσει την εξουσία το αστικό, πατριωτικό στρατόπεδο, το οποίο με την μαζική εξαθλίωση δυστυχώς συρρικνούται αριθμητικά μέσα σε μια κοινωνία-παθητικό χυλό ιστορικά αμαθών με θολά αριστερόστροφες απόψεις, χαρακτηριστική η πλήρης απάθεια στις επιθέσεις κατά της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας, απαιτείται η ανατροπή της ιδεολογικοπολιτικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Όχι απλά η αλλαγή κυβερνήσεως, η οποία και αυτή ουδόλως μπορεί να προεξοφλείται.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/i-aristera-den-exei-istoria-exei-poiniko-mitroo/10.109616

Δεν υπάρχουν σχόλια: