googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Η Γαλλία δεν αστειεύεται πλέον και εφαρμόζει στο ακέραιο την απαγόρευση στις πλαζ του δήμου των "μπουρκίνι".


Δέκα συλλήψεις στις Κάννες για μουσουλμάνες που φορούσαν μπουρκίνι σε παραλία στην νότια Γαλλία. Η Γαλλία δεν αστειεύεται πλέον και εφαρμόζει στο ακέραιο την απαγόρευση στις πλαζ του δήμου των γυναικείων μαγιών που αφήνουν ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο.
Οι Κάννες είναι μια από τις τρεις πόλεις στην Γαλλία που έχουν απαγορεύσει το μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας και καταπολέμησης του ριζοσπαστικού Ισλάμ έπειτα και από την τρομοκρατική επίθεση στην γειτονική Νίκαια, στις 14 Ιουλίου, που στοίχισε τη ζωή σε 85 ανθρώπους.
Υπενθυμίζουμε  ότι ο δήμαρχος των Καννών, Νταβίντ Λινάρ, του κεντροδεξιού κόμματος του Νικολά Σαρκοζί «Οι Ρεπουμπλικάνοι», αποφάσισε στα τέλη του Ιουλίου να απαγορεύσει «την πρόσβαση στις παραλίες οποιουδήποτε δεν έχει την σωστή περιβολή, η οποία δεν σέβεται τις ηθικές αρχές και την αρχή της κοσμικότητας» απευθυνόμενος σαφέστατα στους μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης για να γνωρίζουν ότι δεν θα αλλάξει ο γαλλικός αλλά και σύγχρονος τρόπος ζωής για χάρη των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους.
Για τον κ. Λινάρ «μια ενδυμασία λουομένου που δηλώνει επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μια θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και οι τόποι λατρείας της αποτελούν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη (...) κάτι το οποίο είναι απαραίτητο να προληφθεί».
Διαβάστε περισσότερα:  
http://www.pronews.gr/portal/20160817/defencenet/diethnis-asfaleia/66/sti-gallia-den-asteieyontai-pleon-deka-syllipseis-stis

Δεν υπάρχουν σχόλια: