googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Σε νεοσύστατη Ι.Κ.Ε. για 20 χρόνια το "ΑΚΤΑΙΟΝ"


Με την τιμή εκκίνησης, δηλαδή χωρίς ανταγωνισμό και σε μια νεοσύστατη εταιρεία, τύπου Ι.Κ.Ε. ενοικιάστηκε το "ΑΚΤΑΙΟΝ" για 20 χρόνια.
Η ΙΚΕ μια σχετικά νέα μορφή εταιρείας. Είναι κεφαλαιουχική κι εντάσσεται στις εταιρείες που διαθέτουν αφενός κεφάλαιο κι αφετέρου περιορισμένη ευθύνη των μελών τους για τα εταιρικά χρέη, με εξαίρεση τους εταίρους με εγγυητικές εισφορές. Το ελάχιστο κεφάλαιο της ΙΚΕ είναι ένα ευρώ (1€), χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να οριστεί από τους ενδιαφερόμενους υψηλότερο μέγεθος κεφαλαίου. Κάθε  Ι.Κ.Ε. είναι κεφαλαιουχική με νομική προσωπικότητα και είναι εμπορική ακόμα και αν ο σκοπός της δεν είναι εμπορική επιχείρηση. Ευθύνεται μόνο αυτή με την περιουσία της για τις εταιρικές υποχρεώσεις με εξαίρεση την ευθύνη που αναλαμβάνει πρωτογενώς ο εταίρος με εγγυητικές εισφορές (άρθρο 43 παρ. 2 & άρθρο 79). Το κεφάλαιο της ΙΚΕ καθορίζεται από τους εταίρους χωρίς περιορισμό. Μπορεί να είναι ακόμη και μηδενικό.
Τα στοιχεία της εταιρείας μπορείτε να δείτε εδώ:
https://www.geminet.gr/_intradownload/7780e7e6-d2aa-4a79-9b97-488615a8ec44.pdf
Όπως μπορείτε να δείτε η εταιρεία συστάθηκε στις 20 Απριλίου 2017, φαίνεται να φτιάχτηκε ειδικά για τον διαγωνισμό, έχει κεφάλαιο 10.000€ και δεν υπάρχει εταίρος με εγγυητικές εισφορές. Αυτό σημαίνει ότι οι εταίροι δεν έχουν ευθύνη για τα όποια χρέη και υποχρεώσεις δημιουργήσουν.Η όποια ευθύνη περιορίζεται στην περιουσία της εταιρείας.
Άλλα δεδομένα: 
Τα ενοίκια θα αρχίσουν να "τρέχουν" μετά από 9 μήνες (άρα 58.500€ χαμένα για τον δήμο) και θα πληρώνονται μειωμένα κατά  2.000€ μέχρι να συμψηφιστούν οι 67.500€ που χρειάζονται για την αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων.
Η δημοτική αρχή αποποιήθηκε χρηματοδότηση 105.000€  και απένταξε το έργο από το ΕΣΠΑ ενώ πλήρωσε και 60.000€ σαν αποζημίωση στον εργολάβο.
Όπως φαίνεται το κόστος των τραγικών επιλογών Κυρίτση για το  "ΑΚΤΑΙΟΝ" είναι ιδιαιτέρως βαρύ. 
Μακάρι ο επιχειρηματίας να πάει καλά. Η περιοχή θα αναβαθμιστεί, το κτίριο θα αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει και η πόλη μας θα κερδίσει.  Αν όμως κάτι στραβώσει ο δήμος δεν θα έχει περιθώρια διεκδίκησης από κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: