googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Άγριο δούλεμα για το Λύκειο Ζηπαρίου. Κανένα σχέδιο από τη δημοτική αρχή. Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο!!!

το υπάρχον κτίριο Γυμνασίου - Λυκειακών τάξεων
Έωλες υποσχέσεις για να κερδίσουν χρόνο. Το θέμα της στέγασης του λυκείου στο Ζηπάρι είναι γνωστό εδώ και καιρό. Η δημοτική αρχή μέχρι τώρα έχει επιμελώς αποφύγει να κάνει οτιδήποτε ουσιαστικό για το θέμα.
Όσες φορές πρότεινα στη Σχολική Επιτροπή να ασχοληθεί με τα σοβαρά και ουσιαστικά θέματα της παιδείας και τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής, συνάντησα άρνηση.
Οι συνεδριάσεις του πλέον αρμόδιου οργάνου καθαρά διαδικαστικές και χωρίς προγραμματισμό. Όποιος αμφιβάλει ας αναζητήσει την θεματολογία των συνεδριάσεων και την αναλογία τακτικών και έκτακτων.
Τέλος πάντων αυτή η δημοτική αρχή αυτά μπορεί και αυτά κάνει. Άνθρωποι με ικανότητες είναι αδύνατο να συνεργαστούν με ένα δήμαρχο αυτής της νοοτροπίας και αυτού του χαρακτήρα.  Η δημοτική αρχή όντας πλήρως ανίκανη να κάνει σοβαρό και μακροχρόνιο σχεδιασμό και ενώ το θέμα χρονίζει "πετάει την μπάλα στην εξέδρα και εξαγγέλλει διακήρυξη για μίσθωση κτιρίου, ενώ γνωρίζει ότι κτίριο ΔΕΝ υπάρχει. Ξέρουν ότι νόμιμη μίσθωση δεν μπορεί να γίνει γιατί κανένα υπάρχον κτίριο στην περιοχή δεν έχει οικοδομική άδεια σχολικού κτιρίου. Το ξέρουν πολύ καλά και όμως το εξαγγέλλουν για να κερδίσουν χρόνο και να σβήσουν την φωτιά της αγανάκτησης. Φέρνουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των αγωνιούντων γονέων, μαθητών εκπαιδευτικών. Ας μην ψάξουν τρόπους παράνομης μίσθωσης. Χρηματοδοτήσεις σωματείων σφραγίδων που θα εμφανιστούν ως μισθωτές δεν θα περάσουν. Η λύση είναι αυτή που εδώ και χρόνια προτείνουμε.
το κτίσμα που προοριζόταν για δημαρχείο είναι η λύση για το Λύκειο Ζηπαρίου

Να αξιοποιηθεί το ακίνητο που προοριζόταν για δημαρχείο και βρίσκεται στα μπετά εδώ και χρόνια.  Αυτό μπορεί να γίνει ως εξής:
  • Να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό  και να χαρακτηριστεί χώρος για σχολικό ακίνητο.
  • Να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές  διαδικασίες για την αλλαγή του σκοπού χρήσης του υπάρχοντος σκελετού. 
  • Να γίνει νέα μελέτη για την προσαρμογή του κτίσματος και του αύλειου χώρου στις σχολικές απαιτήσεις.
  • Να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης του νέου Λυκείου.
Αυτά  είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για  εφικτή, ρεαλιστική και μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: