googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι με τους πολλούς αλλά με τους ποινικούς

Αποτέλεσμα εικόνας για νέος ποινικός κώδικας 2019

Η κατάθεση του νέου ποινικού κώδικα προκειμένου να ψηφιστεί με μία μόνο συζήτηση στη Βουλή και χωρίς καμία διαβούλευση τρεις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών συνιστά την πιο χυδαία συναλλαγή μιας κυβέρνησης που πάει σε εκλογές με ποινικούς εγκληματίες που βρίσκονται εντός των φυλακών και την τίμησαν με ποσοστά άνω του 75% ή περιμένουν να δικασθούν το άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα.
Ο ποινικός μας κώδικας αλλάζει ριζικά μετά από πενήντα έτη χωρίς καμία συζήτηση.
Μια σειρά από εγκληματίες περιμένουν με αγωνία ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει έως την πτώση της κυβέρνησης τις αλλαγές αυτές για να τύχουν ευμενέστερης ποινικής μεταχείρισης.
Δολοφόνοι, βιαστές, παιδεραστές, ληστές, έμποροι ναρκωτικών, καταχραστές δημοσίου χρήματος, μαστροποί, τρομοκράτες και μέλη εγκληματικών οργανώσεων επικροτούν τον Αλέξη Τσίπρα που φέρνει ένα νομοθέτημα που μειώνει δραστικά το πλαίσιο ποινών τους και εύλογα αισιοδοξούν ότι θα μείνουν λιγότερα χρόνια στην φυλακή.
Για πρώτη φορά ακόμη και κάποιος που θα καταδικασθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ο κατά το κοινώς λεγόμενο δολοφόνος, δεν θα έχει ως ποινή μόνο την ισόβια κάθειρξη, αλλά μπορεί να καταδικασθεί και με ποινή δέκα ετών και σε λιγότερο από 4 έτη να αποφυλακισθεί.
Η βιασύνη της Κυβέρνησης στην πρόχειρη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στηρίζεται είτε στην αμετροέπεια ενός υπουργού που θέλει σώνει και καλά να βάλει το όνομα του σε μία αλλαγή του κώδικα είτε στην σταθερή επιθυμία της κυβέρνησης να βοηθήσει τους ποινικούς εγκληματίες.
Θα μείνει στην ιστορία μόλις δούμε ποιοι θα κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων που θα ψηφισθούν ως η πιο ύποπτη προεκλογική αλλαγή ποινικών διατάξεων που θα συνάδει απόλυτα με την ηθική του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: