googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ο Σαλβίνι τσακίζει τους λαθροδιακινητές των ΜΚΟ. Συνελήφθη η πλοίαρχος του Sea Watch και κατασχέθηκε το λαθροσκάφος!!!

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την πλοίαρχο του σκάφους της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea Watch, η οποία αγνόησε τις διαταγές του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και κατέπλευσε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα. Μετά τον ελλιμενισμό, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την πλοίαρχο του σκάφους, ενώ οι μετανάστες παραμένουν στο σκάφος.
Στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης RAI, η νεαρή καπετάνιος του πλοίου Κάρολα Ρακέτε φαίνεται να μεταφέρεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η RAI τόνισε ότι συνελήφθη γιατί «προέβαλε αντίσταση σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού». Πρόσθεσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή έως και δέκα χρόνια κάθειρξη. «Μόλις συνελήφθη», επιβεβαίωσε ο Νεουγκεμπάουερ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι σκάφος των ιταλικών τελωνειακών αρχών με αλλεπάλληλες προσπάθειες επιχείρησε να αποτρέψει τον ελλιμενισμό του Sea Watch, αλλά αναγκάστηκε να φύγει από τη μέση ώστε να μην παγιδευτεί σε προβλήτα. Ο Σαλβίνι έχει ζητήσει τη σύλληψη του πληρώματος με την κατηγορία ότι βοήθησε παράτυπους μετανάστες και την κατάσχεση του πλοίου.
Διαβάστε Περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: