googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Υπόθεση Novartis : «Ετσι με πίεζαν να καταθέσω σε βάρος πολιτικών προσώπων»


Μια νέα πολύ σοβαρή καταγγελία παρέμβασης της εισαγγελίας διαφθοράς, στην υπόθεση Novartis, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Μανίας, ένας από τους βασικούς μάρτυρες της novartis φέρεται να αποκαλύπτει την πίεση (στα όρια της εκβίασης) που υπέστη, προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis.
Ο Μανίας, εμπλέκει τόσο την επιθεωρήτρια δημόσιας Διοίκησης Παπασπύρου, όσο και την εισαγγελία διαφθοράς, μιλώντας για αφόρητες πιέσεις και για περίεργη διαδικασία προκειμένου όπως λέει «να καταγγείλω υπό συνθήκες πίεσης και χωρίς την παρουσία συνηγόρου αξιόποινες πράξεις (τις οποίες αν γνώριζα θα το είχα πράξει κατά τη διάρκεια άλλων καταθέσεών μου)».
Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Μανίας, του οποίου η αμφιλεγόμενη αυτή κατάθεση επιχειρεί να εμπλέξει τον Ανδρέα Λοβέρδο, προτίθεται τις επόμενες μέρες να καταθέσει υπόμνημα στις δικαστικές αρχές, με το οποίο θα περιγράφει τις πιέσεις που δέχτηκε.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τους κ.κ. Γεωργιάδη, Στουρνάρα και Σαμαρά είχε καταγγείλει και άλλος προστατευόμενος μάρτυρας ο κ. Ν.Μανιαδάκης ο οποίος τελικώς κατέστη κατηγορούμενος.
Η σκοτεινή αυτή ιστορία, έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις αποκαλύψεις του αντιεισαγγελέα του Α.Πάγου Ι.Αγγελή για τον ρόλο του Ρασπούτιν στο στήσιμο της σκευωρίας, την οξεία αντίδραση του πρ. Πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, ο οποίος ταυτίζει τον Ρασπούτιν με τον Δ.Παπαγγελόπουλο, και οι απειλές Παπαγγελόπουλου για προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: