googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ένα ψέμα 46 ετών...

Κωστας Τζίμας
Ένα ψέμα ειπωμένο για 46 χρόνια, μεταλλάσσεται σε αλήθεια.
Ερευνώντας «τας γραφάς», ας δούμε για πιο λόγο, δια της «εορτής», πληρώνουμε με κάποια εκατομμύρια την παραπληροφόρηση μας κάθε χρόνο γι’ αυτή την επέτειο του πολυτεχνείου!. Σε πραγματική βάση όμως και όχι με βάση τα μπουρδολογήματα που έπλασαν οι Μαρξιστάδες όλα αυτά τα χρόνια και ιδίως οι ακούρευτοι καθηγητάδες που φουσκώνουν τα μυαλά των μαθητών με φούμαρα:
Το Νοέμβριο του 1973 στην κυβέρνηση Μαρκεζίνη δεν υπήρχε ούτε ένας στρατιωτικός, ήταν όλοι οι υπουργοί εκ προσωπικοτήτων!.
Ο Πρωθυπουργός Μαρκεζίνης είχε εξαγγείλει εκλογές για τον Φεβρουάριο του 74, υπό τον έλεγχο διεθνών παρατηρητών και με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων της βουλής του 1967, αλλά και όσων άλλων, αν προέκυπταν!.
Αυτή του την κίνηση την ενέκριναν τόσο από την δεξιά όπως ο Ε. Αβέρωφ, όσο και από την αριστερά όπως οι Α. Μπριλάκης-Η. Ηλιού, οι οποίοι πρότειναν μάλιστα στον Μαρκεζίνη να ηγηθεί της μεταβατικής κυβερνήσεως!.
∙Η φοιτητική εξέγερση το μόνο που θα μπορούσε να πετύχει με την κίνηση της, (και αυτό έκανε) ήταν να απομακρύνει ακριβώς τις επικείμενες εκλογές!.
Η εξέγερση, το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει μια σκληρότερη και άσκεπτη αποκρουστική χούντα, όπως αυτή του Ιωαννίδη, με στρατιωτικούς πλέον υπουργούς!.
Να ανοίξει το δρόμο για δράμα της Κύπρου, διότι με την πολιτική αλλαγή που θα συντελούνταν στις εκλογές του Φεβρουαρίου, δεν θα γινόταν τον Ιούλιο αυτό τραγελαφικό πραξικόπημα του μαλάκα του Σαμψών, ώστε να δοθεί έναυσμα στη Τουρκία για να επέμβει!.
Η Τουρκία ήταν αυτή που «έριξε» (εφτά μήνες αργότερα από την εκτόνωση της εξέγερσης) τη χούντα του Ιωαννίδη και όχι οι φοιτητές όπως λανθασμένα διαδίδεται!.
Ή μήπως δεν είναι έτσι σύντροφοι, συντρόφισσες και συντροφόπουλα διαδηλωτές, μετά ή άνευ κουκούλας, που δεν θέλετε να βγάλετε τις τσίμπλες από τα μάτια σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: