googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Η κατάθεση Λαλιώτη για το τανκ και την πύλη του Πολυτεχνείου!!!

Πολύ ενδιαφέρουσα, είναι η κατάθεση του γνωστού Κώστα Λαλιώτη, τότε φοιτητή της Οδοντιατρική Σχολής Αθηνών, στέλεχος του ΠΑΣΚ, που ήταν ένας από τους διαπραγματευτές της Συντονιστικής επιτροπής του Πολυτεχνείου, με τον στρατό πριν από την είσοδο του τανκ
Μετά τη μεταπολίτευση, έγινε αντιφρονούντας με πολλές συλλήψεις, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις δικάστηκε, κυνηγήθηκε και διαπομπεύτηκε από τη Χούντα. 
Ως μάρτυρας όμως στη δίκη, κατέθεσε κάποια πράγματα που συνάδουν με τις μαρτυρίες στρατιωτών και αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού. 
Τι το καταπληκτικό κατέθεσε το μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έφτιαξε τη πολιτική του καριέρα από τη «θυσία» του στο πολυτεχνείο; 
Σε ερώτηση του Προέδρου του Δικαστηρίου για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον αξιωματικό του στρατού, απάντησε ξεκάθαρα, ότι το τανκ παραβίασε τη πύλη του Πολυτεχνείου ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ της Συντονιστικής Επιτροπής των Φοιτητών, προκειμένου να βγουν από εκεί οι Φοιτητές, οι οποίοι έτρεμαν τους αστυνομικούς και την ασφάλεια που κάλυπτε εξ ολοκλήρου, την πίσω πόρτα από την οποία περίμεναν να βγουν οι φοιτητές. Ξεκαθάρισε ότι την αλυσίδα και τη κλειδαριά που έκλεινε τη πύλη, είχαν τοποθετήσει αστυνομικοί και όχι φοιτητές, προκειμένου να υποχρεώσουν τους φοιτητές να κατευθυνθούν προς μία συγκεκριμένη έξοδο, στην οποία τους περίμεναν για να τους συλλάβουν. Συμπλήρωσε δε ότι ο φοιτητής που ήταν πάνω στη πύλη, βρισκόταν εκεί για να χαιρετήσει την είσοδο του τανκ και πήδηξε από εκεί πριν ακόμα ακουμπήσει το τανκ τη πύλη.
Πολύ καλά διαβάσατε ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΝΚ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και δεν το καταθέτει κάποιος χουντικός, αλλά ο ίδιος ο Κώστας Λαλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: