googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ταξί χωρίς οδηγό βγαίνουν στο δρόμο από τη Google!!!

Μια νέα υπηρεσία μετακίνησης που μας έρχεται κατευθείαν από το μέλλον, παρουσιάζει η Waymo, η θυγατρική εταιρεία της Google που ασχολείται με την αυτόνομη τεχνολογία αυτοκινήτων.
Πώς θα σας φαινόταν αν καλούσατε ένα ταξί από το smartphone σας, να συμπληρώνατε τη διεύθυνση του τελικού σας προορισμού και να ερχόταν να σας πάρει ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, που ξέρει ακριβώς πού θέλετε να πάτε; Αυτό ακριβώς ενσαρκώνει η Google και μέσω της Waymo μας δείχνει τη νέα της υπηρεσία, που είναι ταξί χωρίς οδηγό μέσα στο όχημα.
Το αυτοκίνητο που παραλαμβάνει τους πελάτες έχει εξελιγμένη αυτόνομη τεχνολογία που του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται πλήρως το περιβάλλον γύρω του και να εκτελεί με ασφάλεια όλων των ειδών τις διαδρομές, ενώ το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά στο Φοίνιξ του Τέξας, για δεκατέσσερις μήνες.
Το ευρύτερο πλάνο τους είναι να δουν πως θα προχωρήσει το εν λόγω εγχείρημα και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να το λανσάρουν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και εκτός αυτών.
Ακόμη, σε πολλές χώρες υπάρχει μεγάλο νομικό κενό για το τι συμβαίνει με τα αυτόνομα αυτοκίνητα, τόσο που δεν είναι δυνατόν να κινούνται κανονικά στους δρόμους συνυπάρχοντας με άλλα, συμβατικά οχήματα. Σύντομα στο μέλλον όλα αυτά θα αλλάξουν καθώς η αυτόνομη τεχνολογία θα μπει για τα καλά στις ζωές μας, μέσα στα επόμενα χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: