googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Οι 27 συμφωνούμε, το χρειαζόμαστε» δήλωσε η Μέρκελ -Θετική η ΕΕ στην πρόταση Μητσοτάκη

 

«Όλοι συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής, δείχνοντας να βάζει «νερό στο κρασί της» και να φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση την πρόταση Μητσοτάκη.
Μιλώντας μετά το πέρας της Συνόδου, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα επιτρέπουν τα ταξίδια στην Ευρώπη παρά την πανδημία, πιθανότατα θα είναι διαθέσιμα πριν από το καλοκαίρι, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Η προσδοκία είναι ότι αυτό (το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Δεν είμαι προγραμματίστρια τεχνικός, άρα δεν μπορώ να το εγγυηθώ, έτσι όπως δεν μπορώ να εγγυηθώ την παράδοση εμβολίων. Η πολιτική εντολή είναι να έχει επιτευχθεί μέσα στους επόμενους μήνες -έχω μιλήσει για τρεις μήνες- και για αυτό πιστεύω ότι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ εργάζονται προκειμένου να επιτευχθεί σε εύλογο χρόνο», δήλωσε η κυρία Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «όλοι σήμερα επισήμαναν ότι αυτή τη στιγμή, με το χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού, δεν αποτελεί ζήτημα».
Διαβάστε περισσότερα: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/merkel-symfonisan-hreiazomaste-pistopoiitiko-emboliasmoy

Δεν υπάρχουν σχόλια: