googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Με υγειονομικό διαβατήριο, καθολικά τεστ, ανοίγει ο τουρισμός

 

Η προετοιμασία της στρατηγικής της κυβέρνησης για την εκκίνηση της φετινής τουριστικής σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη παρά τη δεινή επιδημιολογική εικόνα της τρέχουσας συγκυρίας. Και αυτό διότι, όταν τα δεδομένα στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς βελτιωθούν επαρκώς και οι ειδικοί το επιτρέψουν, το Μαξίμου θέλει να είναι έτοιμο να ανοίξει τον τουρισμό στην Ελλάδα με επιθετικό τρόπο.
Το μοντέλο επί του οποίου εργάζεται επί του παρόντος η κυβέρνηση προβλέπει το άνοιγμα των συνόρων με γρήγορες διαδικασίες (fast lane) για όσους έχουν αξιόπιστο πιστοποιητικό εμβολιασμού και με rapid test για όλους τους υπολοίπους ανεξαιρέτως. Θα τεστάρεται, δηλαδή, το σύνολο των εισερχόμενων ταξιδιωτών. Κάτι που φέτος είναι εφικτό, δεδομένης και της διαθεσιμότητας τεστ που δίνουν γρήγορα αποτελέσματα. Αεροπορικές εταιρείες και τουριστικός κλάδος ζητούν μετ’ επιτάσεως ένα τέτοιο ενιαίο πρωτόκολλο.
Παράλληλα η κυβέρνηση αξιολογεί και εισήγηση για αναγνώριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να προσελκύσει ταξιδιώτες και από τη Ρωσία, που πέρυσι πρακτικά ήταν μηδενικοί.
Οσον αφορά τη στρατηγική των διεθνών προωθητικών ενεργειών του ελληνικού τουρισμού, προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί στις τρεις μεγάλες αγορές του ελληνικού τουρισμού, δηλαδή την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.
Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των κυβερνητικών σχεδιασμών, αν και υποστηρίζονται πλέον ανοιχτά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσκρούουν στις επιφυλάξεις κυβερνήσεων μεγάλων κρατών, όπως η Γερμανία ή η Ιταλία, που επιδιώκουν να κρατήσουν εντός των συνόρων τους το μεγαλύτερο μέρος της ταξιδιωτικής δαπάνης των πολιτών τους.
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.kathimerini.gr/economy/561265870/me-ygeionomiko-diavatirio-katholika-test-anoigei-o-toyrismos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: