googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ώρα για πλάνο επανεκκίνησης

 




Σιγά-σιγά, γρούτσου-γρούτσου, μέχρι τα τέλη Μαϊου θα έχουν εμβολιαστεί όλες εκείνες οι ομάδες συμπολιτών μας που έκαναν τον κορωνοϊό θανατηφόρο.
Από την άλλη, οι όποιες μεταλλάξεις ίσως αντιμετωπιστούν και με μια τρίτη δόση, αλλά το ζητούμενο είναι, άσχετα αν έχουμε 5000 κρούσματα τη μέρα, να έχουμε 10-20 εισαγωγές στα νοσοκομεία, 2-3 στις ΜΕΘ και καθόλου θανάτους και αυτό δείχνει να το πετυχαίνει το εμβόλιο.
Σας μιλάω από προσωπική εμπειρία, μια και οι 30 υπερήλικες με πολλά υποκείμενα νοσήματα στον οίκο ευγηρίας που είναι η μητέρα μου, γύρισαν ΟΛΟΙ αποθεραπευμένοι, επειδή πρόλαβαν και είχαν κάνει την 1η δόση 5 ημέρες πριν.
Όσον αφορά τις ηλικίες κάτω των 40 ετών, ευτυχώς η συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνει να περνάει την ίωση με την ένταση ενός απλού κρυολογήματος, συνεπώς δεν θα είναι καταστροφικό να αφήσουμε τα παιδιά μας (αν δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας) να ασθενήσουν και να αναρρώσουν φυσιολογικά, ή να εμβολιαστούν προαιρετικά (θα συνιστούσα να εμβολιαστούν οπωσδήποτε).
Θεωρώ λοιπόν επιβεβλημένο, η Κυβέρνηση να καταστρώσει ένα λογικό πλάνο επανεκκίνησης της οικονομίας μετά τον Μάιο και να μην κάνει σπασμωδικές και φοβικές κινήσεις που μάλλον δεν θα προστατέψουν κανένα και θα βλάψουν πολλούς.
Το ζητούμενο για την παγκόσμια Κοινότητα θα πρέπει πλέον να είναι ο εμβολιασμός στις χώρες του 3ου κόσμου (Αφρική, Λατινική Αμερική κλπ) ώστε να εμποδιστεί η συνεχής δημιουργία μεταλλάξεων. Δεν θα έχει νόημα αλλιώς.
Συμφωνείτε, ή δεν διαφωνείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: