googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης οι μεγάλες εταιρείες στη Ελλάδα - Το 92% χρησιμοποιεί εργαλεία AI

 

Ολο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις εντάσσουν καθημνερινά στη λειτουργία του εφαρμογές της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI).

Οπως γράφει το sepe.gr ηδη, σήμερα το 92% των υψηλόβαθμων στελεχών των μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα - έναντι 95% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη - απαντούν ότι οι εργαζόμενοι τους χρησιμοποίησαν τακτικά τους τελευταίους 9 μήνες Generative AI εφαρμογές (όπως το ChatGPT ή το bard της Google).

Βασικό εργαλείο για το 40% η AI

Μάλιστα, τέσσερις στους δέκα (40%) ανέφεραν ότι οι εφαρμογές αυτές αποτελούν, πλέον, βασικό εργαλείο για την υποστήριξη μιας σειράς καθηκόντων. Πάντως, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε χθες η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky, η μεγάλη πλειονότητα του δείγματος (72%) εκφράζει ανησυχία για τους πιθανούς κινδύνους ασφάλειας, που προκύπτουν από τη συστηματική χρήση εφαρμογών Generative AI, καθιστώντας πιθανή τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων, αλλά ακόμη και την πλήρη απώλεια ελέγχου των λειτουργιών της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της νέας διεθνούς έρευνας της Kaspersky, που στηρίχθηκε στις απαντήσεις 2.000 C-suite στελεχών (ανάμεσα τους 200 στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων), η ενσωμάτωση εφαρμογών Generative AI έχει ήδη επιφέρει σημαντικές τομές στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ στο μέλλον αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται και τοποθετούνται απέναντι στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.iefimerida.gr/ellada/stin-epohi-tis-tehnitis-noimosynis-oi-megales-etaireies-sti-ellada 

Δεν υπάρχουν σχόλια: