googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Astronomy Picture of the Day: To Voyager 1 επανήλθε στη ζωή δίνοντας ελπίδες για τον βετεράνο του διαστήματος

 



Το Voyager 1 φαίνεται να τα έχει χάσει την τελευταία περίοδο, κυρίως λόγω ηλικίας και είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Την τελευταία περίοδο στέλνει στην Γη μια σταθερή ροή ασυναρτησιών, κάτι που συμβαίνει από τον Νοέμβριο του 2023. Οι επιστήμονες ανησυχούν και προσπαθούν να λάβουν όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται από τον βετεράνο του διαστήματος που μας έχει προσφέρει τόσα πολλά εδώ και 47 χρόνια.

Οι μηχανικοί της NASA όμως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν απτόητοι για την διάσωση τόσο του σκάφους, όσο και των δεδομένων που κουβαλάει. Στις 3 Μαρτίου η NASA “σκούντησε” το διαστημόπλοιο, που βρίσκεται πάνω από 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά. Αυτό το σκούντηγμα μπορεί να το έφερε πίσω στην ζωή, λίγο πριν το χείλος του γκρεμού, όπως ανακοίνωσε η NASA την περασμένη Τετάρτη.

Οι μηχανικοί της NASA εντόπισαν ένα ασυνήθιστο σύνολο δεδομένων ως απάντηση στο σήμα τους. Αυτό μπορεί να κρατά το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του σήματος από το διαστημικό σκάφος, αναφέρει η NASA.

Τα σκάφη Voyager 1 και Voyager 2 μας δίνουν δεδομένα για το σύμπαν από τα τέλη της δεκαετίας των ’70s, όταν η NASA τα εκτόξευσε για πρώτη φορά το 1977. Τα δύο σκάφη κατέχουν μοναδική θέση στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, ως τα μόνα ανθρώπινα σκάφη που έχουν καταφέρει να βγουν έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Τα δύο σκάφη απέχουν πάνω από 20 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από την Γη και μέρα με την μέρα αυτή η απόσταση μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς.

Διαβάστε περισσότερα: https://techmaniacs.gr/to-voyager-1-epanilthe-sti-zoi-dinontas-elpides-gia-ton-veterano-toy-diastimatos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: