googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

H κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά

 


Όταν η συντρόφισσα Αχτσιόγλου ξεστόμιζε τα αθάνατα λόγια περί κανονικότητας και αριστεράς δεν έλεγε κάτι που δεν ξέραμε ή δεν είχαμε υποψιαστεί. Το σπουδαίο της ρήσης της δεν έγκειται στην αποκάλυψη όσο στο ότι κατάφερε να χωρέσει μέσα σε λίγες λέξεις, να συμπυκνώσει, το ήθος της αριστεράς, δηλαδή της παράταξης που ακόμα γυρεύει εκδίκηση επειδή πριν από 80 χρόνια δεν της επετράπη να κάνει την Ελλάδα κάτι σαν αυτό που έγινε η Αλβανία ή η Βουλγαρία (αν αναρωτιέστε αν αυτό ήταν κακό, αναρωτηθείτε αν έχουμε πολλούς Έλληνες που ψάχνουν να βρουν την τύχη τους σε αυτές τις γειτονικές χώρες).

Τα δηλητηριώδη άνθη της αριστεράς φυτρώνουν μόνο σε συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής ανωμαλίας και γι’ αυτό το πρώτο μέλημα κάθε αριστερού που σέβεται τον εαυτό του είναι να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες ή τουλάχιστον την ψευδαίσθησή τους. Και στην προσπάθειά του αυτή ένας πραγματικός αριστερός είναι αδίστακτος αφού κινείται με την ακλόνητη πίστη ότι οι πράξεις του, όσο ελεεινές κι αν είναι, γίνονται για το ευρύτερο καλό. Φυσικά όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς ιστορία ξέρει ότι οποτεδήποτε ανέλαβε διακυβέρνηση η αριστερά το μόνο που ακολούθησε είναι η καταστροφή, αλλά κανένας πιστός καμιάς θρησκείας δεν έχει ποτέ αφήσει την πραγματικότητα να του χαλάσει τις ψευδαισθήσεις.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.athensvoice.gr/epikairotita/politiki-oikonomia/842821/h-kanonikotita-den-einai-pote-eukairia-gia-tin-aristera/

Δεν υπάρχουν σχόλια: