googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

ΙΖOΛΑ:Tο Εργοστάσιο Της Θήβας Με Τις 800.000 Ηλεκτρικές Συσκευές Ετησίως,Η Έλευση Της Τηλεόρασης Και Η Πτώση

 

Η ιστορία της Ιζόλα στις ηλεκτρικές συσκευές ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του ΄50, όταν ο Παναγιώτης Δράκος, πάμφτωχος από την Θήβα, με την βοήθεια του σχεδίου Μάρσαλ και ένα δάνειο από την Εθνική επέκτεινε την μονάδα που έφτιαχνε σωλήνες, εμαγιέ και καζανάκια, στις ηλεκτρικές συσκευές. Ήταν η εποχή λίγο μετά τον εμφύλιο, που η χώρα άρχισε να νοικοκυρεύεται και να αποκτά τον αστικό της χαρακτήρα.

Οι πρώτοι πωλητές προσέγγιζαν τα νοικοκυριά και πουλούσαν με δόσεις. Η μόνιμη έκθεση βρισκόταν στην οδό Αμερικής, όπου εκεί παρουσιάζονταν τα νέα προϊόντα, ενώ έκανε και κατ’ οίκον επιδείξεις συσκευών.

Το έξυπνο μάρκετινγκ της Ιζόλα
Για να μπορέσει να πείσει το αγοραστικό της κοινό και να κάνει τα προϊόντα της περιζήτητα η Ιζόλα έκανε πρωτοποριακές για την εποχή προωθητικές ενέργειες. Ραδιοφωνικές καμπάνιες, έντυπα, ακόμα και διαφημίσεις στον κινηματογράφο. Έδινε γευστικές συνταγές στις νοικοκυρές που θα γέμιζαν το οικογενειακό τραπέζι. Καλομαγειρεμένο φαγητό με κουζίνες Ιζόλα!

Διαβάστε περισσότερα: https://destora.com/izolato-ergostasio-tis-thivas-me-tis-800-000-ilektrikes-syskeves-etisiosi-elefsi-tis-tileorasis-kai-i-ptosi/


Δεν υπάρχουν σχόλια: