googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα #Τέμπη

 


Όσον αφορά τα Τέμπη και τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως τον στεναχωρεί η συγκεκριμένη συζήτηση και το γεγονός ότι ο δημόσιος διάλογος έχει πέσει θύμα των fake news.

"Το τελευταίο που θέλουμε είναι ο δημόσιος διάλογος να πέσει θύμα φημών που αδικούν το μέγεθος της τραγωδίας και δεν βοηθούν στην αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης. Τον τελευταίο λόγο μπορεί να έχει μόνο η δικαιοσύνη" είπε σχετικά με τις κατηγορίες για "μπάζωμα" στον τόπο της τραγωδίας.

"Να συγκαλύψουμε τι ακριβώς αναρωτιέμαι. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που βρέθηκα στο τοπίο του δυστυχήματος. Επρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος ώστε να πάνε οι γερανοί για να βρούμε σορούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι να λένε κάποιοι για μπάζωμα και τσιμέντωμα. Λυπάμαι και οργίζομαι. Η δουλειά έγινε από τους επιχειρησιακούς παράγοντες με τον καλύτερο τρόπο."

Ενώ σχολίασε και τη φημολογία περί βαγονιού που δεν έχει καταγραφεί επισήμως, θεωρία την οποία υποστηρίζει ένας εμπειρογνώμονας διορισθείς από τις οικογένειες των θυμάτων: "Υπήρχαν βαγόνια που εξαφανίστηκαν; Τι συνέβη; Εξαερώθηκαν;" ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη δυσπιστία του με τα "ευρήματα" του εμπειρογνώμονα.

"Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες από πολιτικούς αρχηγούς που προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω σε αυτές τις σαχλαμάρες. Είναι αδιανόητα αυτά που λέγονται" είπε, ενώ απάντησε καταφατικά σε ερώτηση για το αν αναφέρεται στον Κυριάκο Βελόπουλο.

"Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια" τόνισε. Ερωτηθείς δε αν είναι αυτή τη στιγμή ασφαλής ο σιδηρόδρομος είπε: "Είναι όσο μπορεί κουβαλώντας τις χρόνιες παθογένειες. Η Σύμβαση 717 σύμβαση ολοκληρώθηκε μέχρι που χτύπησε ο Daniel".

"Πρέπει να δούμε όμως και τον ανθρώπινο παράγοντα" ανέφερε, υπονοώντας τις ευθύνες του σταθμάρχη και των προϊσταμένων του, ενώ σημείωσε ότι όποιος πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα- δηλαδή για τον Κώστα Καραμανλή- πρέπει να ζητήσει προκαταρτική επιτροπή αλλά με συγκεκριμένο κατηγορητήριο.

https://www.thetoc.gr/politiki/best-of-internet/465248-live-i-sunenteuxi-tou-kuriakou-mitsotaki-ston-skai/

Δεν υπάρχουν σχόλια: