Τα άτομα που κάνουν δίαιτα ελεύθερη γλουτένης μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης σε αρσενικό και υδράργυρο, τοξικά μέταλλα που συντελούν στην εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων καρκίνου και νευρολογικών διαταραχών, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.
Η δίαιτα χωρίς γλουτένη έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και ακολουθείται ακόμα και από άτομα που δεν πάσχουν από κοιλιοκάκη, με τη λογική ότι μειώνει τη φλεγμονή, κάτι όμως που δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα.
Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη περιέχουν ρυζάλευρο ως υποκατάστατο του σιταριού. Το ρύζι όμως είναι γνωστό ότι συσσωρεύει συγκεκριμένα τοξικά μέταλλα, περιλαμβανομένου του αρσενικού και του υδραργύρου, που υπάρχουν τα φυτοφάρμακα, το έδαφος και το νερό.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τις επιπτώσεις στην υγεία από δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε ρύζι.
Διαβάστε όλο το κείμενο:
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=861918
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου