googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή-κόλαφος των πυρόπληκτων από το Μάτι: «Τα σπίτια μας ρημάζουν»

Αποτέλεσμα εικόνας για πυρόπληκτοι κάτοικοι στο Μάτι
Με επιστολή - κόλαφο προς τον πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο υπουργό και κυβερνητικό αξιωματούχο οι πυρόπληκτοι κάτοικοι στο Μάτι μέσω της Συντονιστικής τους Επιτροπής (ΣΕΚΜΑ) διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν το γεγονός πως πέντε μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά τα σπίτια στην περιοχή ρημάζουν ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια επισκευής ή κατασκευής. 
«Ρημάζουν όλα τα σπίτια στο Μάτι, που κάηκαν στις 23/07/2018, παρά το πολυσέλιδο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Οι χειμωνιάτικες βροχές επιδεινώνουν την ήδη κακή κατάσταση των σπιτιών και αυξάνουν ακόμη περισσότερο το απαιτούμενο κόστος για την επισκευή τους. 
Αν η κυβέρνηση την επομένη της καταστροφής εφήρμοζε το νομό για τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές (Π.Δ. της 8.2/1.3.1979, Δ 130), όλα ανεξαιρέτως τα σπίτια στο Μάτι θα επισκευάζονταν/ανακατασκευάζονταν άμεσα. 
Αντ’ αυτού η κυβέρνηση προτίμησε - για λόγους που η ίδια γνωρίζει - να μας εμπλέξει & να εμπλακεί & η ίδια σε έναν κυκεώνα νομοθετημάτων με αποτέλεσμα να μην έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα καμία άδεια επισκευής/ανακατασκευής στο Μάτι», αναφέρει αρχικά η ΣΕΚΜΑ. 
Στα έξι σημαντικά σημεία τα οποία σημειώνει η ΣΕΚΜΑ αναφέρει ότι οι πυρόπληκτοι ακόμη περιμένουν τη σχετική υπουργική απόφαση του ύψους της συνολικής οικονομικής βοήθειας που θα λάβουν για την επισκευή και ανακατασκευή των περιουσιών τους. Επίσης ότι ακόμη δεν έχει γίνει η διαμόρφωση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) με ότι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα, επισημαίνει στην επιστολή της ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί οι ήδη υπάρχουσες μελέτες και τοπογραφικές αποτυπώσεις για το Μάτι. Καταγγέλλουν ότι ανακοινώνεται από την κυβέρνηση η κατασκευή δρόμων χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη κυκλοφοριακή μελέτη. 
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.protothema.gr/greece/article/850851/epistoli-kolafos-ton-puroplikton-apo-to-mati-ta-spitia-mas-rimazoun/?fbclid=IwAR3J0nPS5AEYnbDqUfDntaUWb_L7EM2l_1SJJQ4DtUpRcPLJUV3UsfFD3Gk#.XCYkP9ibVpM.facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια: