googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί οι πυρκαγιές δεν σχετίζονται με τις ανεμογεννήτριες – Πώς οι ΑΠΕ ρίχνουν το κόστος του ρεύματος

 


«Τα αιολικά πάρκα προστατεύουν το δασικό περιβάλλον» τονίζει ο Παναγιώτης Παπασταματίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Επιστημονικής Ενωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) απαντώντας στα fake news κι επισημαίνοντας πως όλες οι μετρήσεις δείχνουν μεγάλη αποδοχή των ΑΠΕ από την κοινωνία – «Δεν έχουμε εξηγήσει επαρκώς τα τεράστια οφέλη των ΑΠΕ», διαπιστώνει ο ίδιος, παρατηρώντας πως «το ρεύμα θα ήταν ακριβότερο αν δεν είχαμε ΑΠΕ»

Οι πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι είναι, δυστυχώς, στην ημερήσια διάταξη και με αυτή την αφορμή κυκλοφορούν – ειδικώς στα social media – συχνά πυκνά διάφορα σενάρια που συσχετίζουν τις πυρκαγιές με τις ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα. Τελικά έχουν οποιαδήποτε δόση αλήθειας αυτά τα σενάρια και αν όχι γιατί;

Στο 5ο επισόδειο της εκπομπής Plug into Green αναζητήσαμε απαντήσεις από τον Παναγιώτη Παπασταματίου, Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Επιστημονικής Ενωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ). 

«Τα αιολικά πάρκα προστατεύουν το δασικό περιβάλλον» τονίζει ο κ. Παπασταματίου, απαντώντας στα fake news κι επισημαίνοντας πως όλες οι μετρήσεις δείχνουν μεγάλη αποδοχή των ΑΠΕ από την κοινωνία. «Δεν έχουμε εξηγήσει επαρκώς τα τεράστια οφέλη των ΑΠΕ», διαπιστώνει ο κ. Παπασταματίου, παρατηρώντας πως «το ρεύμα θα ήταν ακριβότερο αν δεν είχαμε ΑΠΕ». Υπενθυμίζει μάλιστα πως οι ΑΠΕ επιδότησαν στην εποχή της κρίσης τους λογαριασμούς ρεύματος με 5,2 δις ευρώ. 

Ο ίδιος καυτηριάζει την γραφειοκρατία που υπάρχει στις αδειοδοτήσεις των αιολικών πάρκων και επισημαίνει πως η υπερπαραγωγή φωτοβολταϊκών πρέπει να φέρει «γκάζι» στα αιολικά, καθώς «είναι κρίσιμο να είναι ισορροπημένο το μείγμα ΑΠΕ». 

Τα  αιολικά πάρκα προστατεύουν το δασικό περιβάλλον

Η Πολιτεία πρέπει να σχεδιάσει την αγορά ώστε το όφελος των ΑΠΕ να περνάει στον καταναλωτή, λέει ο κ. Παπασταματίου, εξηγώντας τα οφέλη που έχουν οι καταναλωτές από την ανάπτυξη όλο και περισσότερων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οφέλη όχι μόνον περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά.

Η εκπομπή Plug into Green είναι μια εκπομπή πράσινης ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης, παραγωγή της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ σε συνεργασία με το energypress και με την στήριξη της ΔΕΗ.

Η υπερπαραγωγή φωτοβολταϊκών πρέπει να φέρει «γκάζι» στα αιολικά, καθώς «είναι κρίσιμο να είναι ισορροπημένο το μείγμα ΑΠΕ».

Η εκπομπή αυτή προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 8 το βράδυ μέσα από την Ημερησία, το Έθνος και την υβριδική τηλεόραση του OPEN (πρέπει να πατήσετε το μπλέ κουμπί στα τηλεκοντρόλ σας).

https://realvoice995.gr/plug-into-green-giati-oi-pyrkagies-den-schetizontai-me-tis-anemogennitries-pos-oi-ape-richnoun-to-kostos-tou-revmatos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: