googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Η Ελλάδα και η Κύπρος έλαμψαν κυριολεκτικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ (video): Ηγέτες, υπουργοί και διπλωμάτες είχαν δεκάδες συναντήσεις στοχεύοντας κρίσιμες χώρες και ηπείρους

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Το ομολογώ… Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Κύπρου, (της Κύπρου και της Ελλάδας) υπό τον τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, πέρασαν όλα τα τεστ της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με μεγάλη επιτυχία.

Είχα να δω πολλά χρόνια αυτή την εξαιρετική συνεργασία και αλληλοκάλυψη, για όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες. Τολμώ να υποστηρίξω ότι η παρουσία του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν πέρασε απαρατήρητη και ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε τη δυσαρέσκεια του -ήταν μονίμως εκνευρισμένος, παραδέχθηκαν οι δικοί του δημοσιογράφοι.

Δεν έπαιξε καθόλου καλά το διπλωματικό και πολιτικό παιγνίδι, καθώς εστιάστηκε να πετύχει συναντήσεις με την Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών,  Κάμαλα Χάρις και τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και απλά απέτυχε οικτρά. Έφαγε πόρτα και από τους δύο -αν είχε βγάλει έστω και φωτογραφία θα μας είχαν πρήξει τα καθοδηγημένα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

  • Και βεβαίως του …έτυχε και η υπόθεση διαφθοράς του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο οποίος τα έπαιρνε κανονικά από τους ανθρώπους του Ερντογάν και πιάστηκε ο ανόητος στη φάκα των εισαγγελέων.

Σε αντίθεση με τον Κύπριο Πρόεδρο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό οι οποίοι έστησαν και νέες συμμαχίες στα ενεργειακά αλλά και στα εθνικά θέματα. Οι τριμερείς συναντήσεις των δύο ηγετών με τον Εμανουέλ Μακρόν και των υπουργών Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου και Γιώργου Γεραπετρίτη με τους ομολόγους τους, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας καταγράφηκαν ως διπλωματικές επιτυχίες.

Μερικές φορές πρέπει να παραδεχόμαστε και τους δικούς μας διπλωμάτες και όχι να «κολλούμε» σε όσα κάνει η Τουρκία. Να βλέπουμε τι πετυχαίνουμε εμείς απέναντι στην κατοχική δύναμη. Και σ’ αυτή τη Γ.Σ. έγιναν πολλά και θετικά.

https://hellasjournal.com/2024/09/i-ellada-ke-i-kipros-elampsan-kiriolektika-sti-g-s-tou-oie-video-igetes-ipourgi-ke-diplomates-ichan-dekades-sinantisis-stochevontas-krisimes-chores-ke-ipirous/

Δεν υπάρχουν σχόλια: