googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Τι γίνεται με το ΕΚΑΒ στην Κω; Ερώτηση της Μίκας Ιατρίδη.

Ερώτηση στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τις προθέσεις της αναφορικά με τη λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ στην Κω κατέθεσε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίκα Ιατρίδη.

Παρατίθεται η ερώτηση της Βουλευτού

Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τον Ιούλιο του 2008 η Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε ανακοινώσει τη πρόθεση της να δημιουργηθεί νέος Τομέας του ΕΚΑΒ στην Κω, προκειμένου να εξασφαλίζεται η έγκαιρη και ασφαλής διακομιδή των επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο του νησιού. Η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Κω αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων, αφού θα αναβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Επειδή ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι ο Τομέας ΕΚΑΒ στη νότια Ρόδο δεν θα δημιουργηθεί, λόγω νέου σχεδιασμού, οι κάτοικοι της Κω, εύλογα αναρωτιούνται αν ανάλογη απόφαση θα παρθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και για τον Τομέα ΕΚΑΒ στο νησί τους. Κατόπιν των ανωτέρω:  

Ερωτάται η κα Υπουργός

Θα προχωρήσει στη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στη νήσο Κώ; Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία του;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: