googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Μουσείο Οίνου- Αμπέλου στο Οινοποιείο. Όλοι σήμερα στο συμβολικό καθαρισμό!!!

Όλοι σήμερα στις 10:30 στο Οινοποιείο. Για να στείλουμε το μήνυμα ότι ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί. Ότι είναι απαίτηση των Κώων να ξαναζωντανέψουν οι χώροι που στήριξαν την παραγωγική διαδικασία του νησιού μας.
Ο συμβολικός καθαρισμός στέλνει το μήνυμα παντού και κυρίως στη δημοτική αρχή που απερχόμενη ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη "μπίζνα" της. Την "αγορά" ενός αποτυχημένου μπουζουξίδικου για ναν κάνει δήθεν πολιτιστικό κέντρο. Ένα εκατομμύριο Ευρώ στον αέρα όταν το Οινοποιείο και η ΑΒΙΚΩ καταρρέουν. Ντροπή σε όσους προωθούν τέτοιες μεθοδεύσεις. Ας είναι σίγουροι ότι σε λίγους μήνες θα αντιμετωπίσουν στη κάλπη τη λαϊκή οργή.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους καταθέτουν ρεαλιστικές προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου. Στα πλαίσια αυτά οφείλουμε να αναδείξουμε την πρόταση της "Ανθρώπινης Πόλης" για τη δημιουργία Μουσείου "Οίνου και Αμπέλου", την οποία παραθέτουμε.


Πρόταση για ανάπλαση και  ανάδειξη του Οινοποιείου  
1.     Μελέτη ανάπλασης και ανακατασκευής με στόχο τη δημιουργία
Μουσείου οίνου και αμπέλου.( Εδώ θα υπάρχουν ανακατασκευασμένα όσα παλιά μηχανήματα έχουν διασωθεί και όσα θα μαζευτούν από ιδιώτες).
2.     Παράλληλη χρήση σαν χώρου για εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής (Κάτι που δεν υπάρχει σήμερα και καταλήγουν όλοι στο γνωστό  πολύκεντρο).
3.     Δημιουργία μικρής συνεδριακής αίθουσας (50-60) ατόμων που θα λειτουργεί και για προβολές πολυμέσων.(Εδώ θα παρουσιάζεται ειδικό ντοκιμαντέρ με θέμα το παρελθόν και το παρόν του Κωακού Αμπελώνα. Το ντοκιμαντέρ  θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του συνολικού σχεδίου για την ανάπλαση και χρήση του χώρου).
4.     Δημιουργία υποδομής για λειτουργία wine bar που θα λειτουργεί σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, κάθε φορά που θα υπάρχει δραστηριότητα στο χώρο.
 Ιδού πως πρέπει να αξιοποιηθούν τα χρήματα που υπάρχουν.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: