googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Για Οινοποιείο - ΑΒΙΚΩ, πρωτοποριακή πρόταση της Ανθρώπινης Πόλης!!!

Από diafora
Στην πρόσφατη  συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής η Δημοτική Αρχή προκήρυξε «φωτογραφικό» διαγωνισμό για την αγορά ακινήτου έναντι  1.000.000 ευρώ  για τη δημιουργία πολιτιστικής στέγης, όπως διατείνεται, την ίδια ώρα που αφήνει τα δημοτικά ακίνητα- θησαυρό ΑΒΙΚΩ και Οινοποιείο να καταρρέουν και την ώρα που οι ανάγκες, λόγω Καλλικράτη, έχουν αλλάξει τελείως  και πρέπει να ικανοποιούν τις απαιτήσεις όλων των κατοίκων  του νησιού μας.  Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά , όπως λέει στη διακήρυξη, θέλει το ακίνητο που θα αγοράσει να της επιτρέπει να κτίσει  και συνεδριακό κέντρο , άρα θα ξοδέψει  και άλλα  ποσά, ενώ με λιγότερα  τελικά λεφτά ή ακόμα και με τα ίδια, θα αναδεικνύαμε την υποβαθμισμένη περιοχή ΑΒΙΚΩ και Οινοποιείου  σε περιοχή  αφθάστου  κάλλους και  με πολλαπλή πολιτιστική δράση για όλο το νησί, καθόσον ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και επιπλέον  αποτελεί σημείο αναφοράς  όλων των Κώων!
 Αυτό λέγεται  θράσος, ασέβεια προς το φορολογούμενο δημότη και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την πράξη τους. Τους  καταγγέλλουμε και τους  παραδίδουμε στην κρίση του Κωακού λαού.
  Εμείς για άλλη μια φορά επαναφέρουμε την πρότασή μας για ανάπλαση και  ανάδειξη της περιοχής ΑΒΙΚΩ και Οινοποιείου σε πρότυπο χώρο  πολιτιστικής δημιουργίας με παρεμβάσεις, όπως:   
1.     Μελέτη ανάπλασης και ανακατασκευής με στόχο τη δημιουργία
Μουσείου οίνου και αμπέλου.( Εδώ θα υπάρχουν ανακατασκευασμένα όσα παλιά μηχανήματα έχουν διασωθεί και όσα θα μαζευτούν από ιδιώτες).
2.     Παράλληλη χρήση σαν χώρου για εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής (Κάτι που δεν υπάρχει σήμερα και καταλήγουν όλοι στο γνωστό  πολύκεντρο).
3.     Δημιουργία μικρής συνεδριακής αίθουσας (50-60) ατόμων που θα λειτουργεί και για προβολές πολυμέσων.(Εδώ θα παρουσιάζεται ειδικό ντοκιμαντέρ με θέμα το παρελθόν και το παρόν του Κωακού Αμπελώνα. Το ντοκιμαντέρ  θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του συνολικού σχεδίου για την ανάπλαση και χρήση του χώρου).
4.     Δημιουργία υποδομής για λειτουργία wine bar που θα λειτουργεί σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, κάθε φορά που θα υπάρχει δραστηριότητα στο χώρο.
 Όλα αυτά αποτελούν δέσμευση προς το λαό της Κω και θα αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα  από την επομένη της 7ης Νοεμβρίου 2010, οπότε και θα έχουμε αναλάβει   τις τύχες του τόπου μας.


                                                                    Γραφείο Τύπου         

Δεν υπάρχουν σχόλια: