googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τους πιάσαμε στα πράσα και ψάχνονται. Οι εξηγήσεις δεν πείθουν.....

Μια και δεν καταδέχονται να μας στείλουν απάντηση, πήραμε τις απαντήσεις από την aegeanews και βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Ιδιοκτήτης: "δεν είναι ρέμα αλλά πλαγιά". 
Ολόκληρη η  απάντηση του ιδιοκτήτη: http://docs.google.com/View?id=ddkjfq7m_229cspjgqm7
http://www.aegeanews24.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=379357
Δήμος: "εμείς μπαζώναμε, κατόπιν αιτήσεως"
Ολόκληρη η απάντηση του δήμου: http://docs.google.com/View?id=ddkjfq7m_228hfsmtzhr
http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=379360
Χάρτης 1: μπάζωμα εδάφους με κλίσης πάνω από 35% σε έκταση περίπου 2500 τ.μ. Στα νότια του μπαζώματος η μαύρη γραμμή είναι η φυσική ροή των υδάτων, δηλαδή το τοπικό ρέμα.

Από diafora

Χάρτης 2: το μικρό ρέμα στα νότια του μπαζώματος!!!
Από diafora

Χάρτης 3: Το κύριο ρέμα όπως κατεβαίνει από το βουνό, στο οποίο καταλήγει το προηγούμενο!!!
Από diafora
Κύριοι όλες οι πλαγιές καταλήγουν ή μάλλον δημιουργούν το σύστημα ρεμάτων της περιοχής το οποίο απαγορεύεται να διαταράσσεται "κατόπιν αιτήσεως" και άνευ μελέτης.
Για να γίνει νόμιμα η απόθεση μπάζων (στερεών αποβλήτων) χρειάζεται απόφαση "του οικείου νομάρχη, ύστερα από γνώμη των ΟΤΑ" (ν. 1650/86).
Επίσης "Απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη απόρριψη στερεών αποβλήτων εντός ή εκτός αστικών περιοχών και σε οποιοδήποτε φυσικό αποδέκτη" (ν. 1650/86)

Γιατί το κάνουν; Μα για να δημιουργήσουν οικόπεδο - φιλέτο και να αποφύγουν τους περιορισμούς. Θυμίζουμε ότι "Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, ισχύουν οι περιορισμοί στην εκτός σχεδίου δόμηση σε οικόπεδα με μεγάλη κλίση".
Σκεφθείτε ότι σε αυτά τα σαθρά μπαζωμένα εδάφη αύριο η ίδια πολεοδομία του δήμου θα εκδόσει άδεια οικοδομής. Όταν θα τα πάρει το ποτάμι ή ο σεισμός θα φταίει η κακιά ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: