googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Εντυπωσιακές Περιβαλλοντικές επιδόσεις στην Ε.Ε.

Η περιβαλλοντική πολιτική της ΕυρωπαΙκής Ένωσης αποδίδει καρπούς.  Η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος δείχνει εντυπωσιακή μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων της Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην έκθεση φαίνεται ότι η ΕΕ-27 έχει μειώσει τις εκπομπές  οξειδίων του θείου (SOx)  κατά 78% από το 1990. Η μείωση αυτή ήταν ιδιαίτερα έντονη κατά τη διάρκεια της θητείας  του δικούς μας Σταύρου Δήμα, κάτι που δείχνει την πολύ καλή δουλειά του.
Οι εκπομπές των τριών πρόδρομων ουσιών του όζοντος - CO, NMVOC και των οξειδίων του αζώτου - συνέχισαν  την καθοδική τους τάση.
Για πρώτη φορά παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές τοξικών βαρέων μετάλλων.Οι εκπομπές υδραργύρου Hg, καδμίου Cd και μολύβδου Pb μειώθηκαν κατά 60% ή περισσότερο από το 1990, αντικατοπτρίζοντας τη βελτίωση του ελέγχου των εκπομπών από πηγές, όπως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τη βιομηχανία και τις οδικές μεταφορές. 
Ειδικά η μείωση των εκπομπών Μολύβδου αγγίζει το 90% σαν αποτέλεσμα των περιορισμών που έχουν τεθεί στη χρήση του, της επέκτασης των συστημάτων συλλογής και ανακύκλωσης και κυρίως της απαγόρευσης χρήσης του σαν πρόσθετο στη βενζίνη. Τώρα πλέον ο σημαντικότερος παράγοντας εκπομπής μολύβδου στο περιβάλλον είναι το κυνήγι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: