googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Καλό ταξίδι στον αντιστασιακό Παναγιώτη Αρκουδάκο....

Έφυγε αθόρυβα, όπως τόσα χρόνια αθόρυβα και σεμνά ζούσε ανάμεσα μας και προσέφερε στη τοπική κοινωνία.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Αρκουδάκο, τον σεμνό αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα. Άνθρωπος πολυσπουδασμένος και πραγματικά μορφωμένος. Έλληνας με αρχές, παιδεία και θέσεις. Πλήρωσε ακριβά τις ιδέες και τα πιστεύω του με 5 χρόνια στο Κορυδαλλό και τις φυλακές Τρικάλων. Η χούντα των συνταγματαρχών δεν είχε άλλο τρόπο να αντιπαρατεθεί με τη Μανιάτικη ψυχή του. Αρνήθηκε να υπογράψει και να συμβιβαστεί. Αρνήθηκε τη προσφιλή σε κάποιους πολυδιαφημισμένους "αντιστασιακούς", απόδραση στο εξωτερικό.
Έμεινε μέχρι τέλους πιστός στις ιδέες και τις αρχές του, προσφέροντας ακόμα και μέσα από τις φυλακές. Με δική του πρωτοβουλία κτίσθηκε ναός στις φυλακές Κορυδαλλού για τις ανάγκες των κρατουμένων.

Από ΝΔ

Ζούσε πολλά χρόνια στο νησί μας με τη πιστή του σύντροφο Πόπη και ήταν πάντα ένας αθόρυβος, ιδεολόγος μαχητής της φιλελεύθερης παράταξης. Μέχρι τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές ήταν ταμίας της Δημοτικής Τ. Ε. της ΝΔ στη Κω.
Από ΝΔ
Στις φωτό τον βλέπουμε στη τελευταία δημόσια πολιτική του εμφάνιση στις 27 Μαρτίου 2010, με τον Μπάμπη Κόκκινο και τον Αλκιβιάδη.
Ο αγωνιστής Παναγιώτης πάλαιψε σκληρά για τη ζωή, αλλά οι παθογένειες του νοσηλευτικού μας συστήματος και οι κακές ιατρικές εκτιμήσεις του στέρησαν νωρίς το δικαίωμα της προσφοράς.
Καλό ταξίδι Παναγιώτη, οι διδαχές σου θα μας οδηγούν στη ζωή.
Πόπη ξέρω ότι ο πόνος είναι αβάσταχτος. Κουράγιο και θερμά συλλυπητήρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: