googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

54 εκ ευρώ για έργα αποχέτευσης και Βιολογικούς καθαρισμούς. Άλμα στη προστασία του περιβάλλοντος!!!

Ένα τεράστιο βήμα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί η επιτυχία της ΔΕΥΑΚ να εντάξει τα έργα αποχέτετευσης και βιολογικών καθαρισμών του πρώην δήμου Ηρακλειδών στο ΕΣΠΑ, με το τεράστιο ποσό των 54 εκ. €.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γ. Πασσανικολάκης δήλωσε ότι η πρόταση ένταξης του Αποχετευτικού Αντιμάχειας και Κεφάλου υποβλήθηκε από τη νυν ΔΕΥΑΚ στις 3-3-2011 και ότι θα ξεναγήσει ο ίδιος τους δημοσιογράφους εντός των ημερών για να δουν την κατάσταση από κοντά κ να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για την ποιότητα νερού στο Δήμο Ηρακλειδών και δεσμεύθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες αναλύσεις νερού (που θα είναι πιο βελτιωμένες) από το Χημείο του κράτους (για τις οποίες είπε ότι η κάθε ανάλυση έχει κόστος 6-10 χιλ ευρώ κάθε φορά...)
Για δε το αποχετευτικό Καρδάμαινας η απάντηση ήταν συνδεδεμένη με το συνολικό πρόγραμμα για την Καρδάμαινα που θα παρουσιαστεί την Κυριακή στη Λαϊκή συνέλευση με τους κατοίκους και αφορά τη συνολική Πολεοδομική ανάπλαση και τις χρήσεις γης ( που θα γίνει από την επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας πολεοδομικής ανασυγκρότησης έως το τέλος του 2013). "Θα σκαφτεί ολόκληρη η Καρδάμαινα... " τόνισε ο Δήμαρχος, η οποία από ένα γραφικό ψαροχώρι υπέστη υποβάθμιση από τις ανάμεικτες χρήσεις...
Το ίδιο θα γίνει και με τις υπόλοιπες περιοχές ("το μισό νησί...") για τα αποετευτικά δίκτυα και τους βιολογικούς.
"Και ας μην βγουν πάλι κάποιοι με ανακοινώσεις να πουν ότι προχώρησαν τα πολεοδομικά όταν επί 10-15 χρόνια είναι βαλτωμένα..." πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Τέλος σε ερώτημα για το που θα βρεθούν τα χρήματα των 5 εκ. ευρώ της ίδιας συμμετοχής της ΔΕΥΑΚ (1,5 εκ. ευρώ είναι η ίδια συμμετοχή μόνο για το Αποχετευτικό Αντιμάχειας - Κεφάλου), ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ απάντησε από χρηστή διαχείριση "Είχαν χαθεί από ανευθυνότητα την προηγούμενη διετία 1εκ. 200 χιλ ευρώ στο ταμείο της ΔΕΥΑΚ..." τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε επιπλέον στο επιδοτούμενο έργο του Αιολικού Πάρκου που χάθηκε την προηγούμενη περίοδο αλλά και στα έσοδα που θα προκύψουν για την ΔΕΥΑΚ αμέσως μετά την υλοποίηση του από την επιχείρηση με δανειοδότηση (βρίσκεται σε στάδιο λήψης προσφορών από τις τράπεζες), αλλά και από τα έσοδα που θα προκύψουν με το έργο επανάχρησης απ' το νερό του βιολογικού, τα τέλη νέων συνδέσεων κλπ
http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=388089

Δεν υπάρχουν σχόλια: