googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κρουαζιέρα τρόμου, ναυάγησε το Costa Concordia!!!

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε κοντά στο νησί Τζίλιο στην Τοσκάνη. Οι πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων περιγράφουν σκηνές χαοτικής εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου την στιγμή που δεκάδες επιβαίνοντες ακόμη αγνοούνται.
Τρία πτώματα έχουν ανασυρθεί από το νερό, ενώ σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για έξι νεκρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 
Στο πλοίο, το οποίο βυθίζεται, επέβαιναν περισσότερα από 4.000 άτομα (περίπου 3.200 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα). 
Χίλιοι από τους επιβάτες ήταν Ιταλοί, 500 Γερμανοί και 160 Γάλλοι, ενώ ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και Βρετανοί πολίτες.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν τουλάχιστον 69 αγνοούμενοι. Μέχρι και δώδεκα ώρες μετά το περιστατικό, δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη η επί ξηράς καταμέτρηση των διασωθέντων.Για την εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου έχει στηθεί γιγάντια επιχείρηση με τη συμμετοχή και ελικόπτερου, ενώ δύτες βουτούν συνεχώς στη θάλασσα για τον εντοπισμό τυχόν επιβατών που μέσα στον πανικό τους έπεσαν στα παγωμένα νερά.
Το Costa Concordia που όταν ναυπηγήθηκε το 2006 θεωρείτο το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως, είχε αναχωρήσει από τη Σαβόνα για μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και προγραμματισμένους σταθμούς σε Τσιβιταβέκια, Παλέρμο, Κάλιαρι, Πάλμα ντε Μαγιόρκα Βαρκελώνη, Μασσαλία.

Italy cruise

Δεν υπάρχουν σχόλια: